Τετάρτη 21 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να βάλουμε τέλος στη βαρβαρότητα

Θα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο τη ζωή μας και τη σωματική μας ακεραιότητα! Την προειδοποίηση αυτή απευθύνει προς κάθε υπεύθυνο, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας με αφορμή τον τραγικό θάνατο άλλων τεσσάρων εργατών μέσα σε μία μόλις μέρα. Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας υπογραμμίζει:

«Τα εγκλήματα στους χώρους δουλιάς δεν έχουν σταματημό. Τέσσερις εργατικές οικογένειες ντύθηκαν στα μαύρα σε μία και μόνο μέρα, κάνοντας πιο έντονη τη βάρβαρη αιματηρή πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η εργατική τάξη. Οι ισχυρισμοί των εργοδοτών θα επαναληφθούν για άλλη μια φορά: "Φταίει η αβλεψία του εργάτη, η κακιά στιγμή". Κανένας εργάτης δε φταίει. Ο θάνατος του εργάτη, το σακάτεμά τους είναι άμεσα συσχετισμένα με την αντιλαϊκή πολιτική και τον τρόπο παραγωγής. Και αυτός ο τρόπος είναι καπιταλιστικός.

Μοναδικός σκοπός του είναι η αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης γιατί αυτό αυξάνει και τα κέρδη τους. Και φυσικά δεν εννοούν να τα μειώσουν πληρώνοντας μέτρα προστασίας. Ο νεκρός εργάτης δεν κοστίζει, θα αντικατασταθεί, τα μέτρα προστασίας κοστίζουν.

Δίπλα σε όλα αυτά οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου είναι αυτές που στηρίζουν την εργοδοτική ασυδοσία, που απαξιώνουν συστηματικά τους κρατικούς μηχανισμούς ελέγχου, που ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της εργοδοσίας έκαναν τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο. Να δουλεύουν οι εργάτες για όσο και όταν θέλουν τα αφεντικά μέχρι η κούραση να τους λυγίσει, να κάνουν "λάθος".

Στις διεστραμμένες σκέψεις της εργοδοσίας που οδηγούν στο "δε βαριέσαι, ας χαθεί και κάποιος αρκεί να αυγατίσουμε τα κέρδη μας" και στις αντιλαϊκές πολιτικές που αφήνουν αυτές τις σκέψεις να γίνονται πράξεις, εμείς απαντάμε: Κανένας εργάτης δεν περισσεύει. Δεν περισσεύει από τη μάνα του, τη γυναίκα του, το παιδί του. Από την ίδια του την τάξη. Δεν είναι νούμερο στη στατιστική, όπως το θέλουν. Είναι αξία αναντικατάστατη. Θα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο και μορφή πάλης τη ζωή μας και τη σωματική μας ακεραιότητα. Μόνο έτσι θα υποχρεώσουμε κυβέρνηση και εργοδοσία να σταματήσουν να παίζουν με τη ζωή μας, να μπει τέλος σε αυτή τη βάρβαρη πραγματικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ