Τετάρτη 21 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ
Απεργιακός αναβρασμός

Σε απεργιακό αναβρασμό συνεχίζουν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι, μεταλλεργάτες, ξυλουργοί, ηλεκτρολόγοι, αμμοβολιστές και καθαριστές, σε εργολάβους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (στον τομέα των τρένων) και στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου. Σήμερα βρίσκονται στην τρίτη ημέρα της απεργίας οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και όπως δήλωναν χτες δε θα επιστρέψουν στη δουλιά, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου μετά την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στη χτεσινή απεργία αποφάσισαν τη συνέχιση του αγώνα τους με 48ωρη απεργία την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την εφαρμογή των τοπικών συμβάσεων εργασίας, αφού το τελευταίο διάστημα η καταστρατήγηση μετέτρεψε τους χώρους δουλιάς σε κάτεργα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η συνεχιζόμενη πίεση των διοικήσεων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των διυλιστηρίων προς τους εργολάβους να μειώσουν το κόστος, αλλά και η προσπάθεια των ίδιων των εργολάβων να αυξήσουν τα κέρδη τους έχει οδηγήσει στην παντελή έλλειψη μέτρων ασφάλειας, στη μη καταβολή ούτε του ενός τρίτου του προβλεπόμενου ημερομισθίου και στο πετσόκομμα των ενσήμων.

Οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι γύρω από τα ταξικά συνδικάτα, είναι αποφασισμένοι να επιβάλουν με τον αγώνα τους την εφαρμογή των τοπικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ