Πέμπτη 22 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΠΑΜΕ
«Μετράει» κάθε ευρώ

Για την ενίσχυση του ταξικού κινήματος και των αγώνων

Με εντατικούς ρυθμούς δίνεται η μάχη της οικονομικής εξόρμησης από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που φτάνουν από αρκετές τοπικές Γραμματείες, οι οποίες έχουν εκπληρώσει σημαντικό ποσοστό του πλάνου. Επιτακτικά, ωστόσο, προβάλλει η ανάγκη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να εντείνουν ακόμα περισσότερο τους ρυθμούς.

Η οικονομική εξόρμηση του ΠΑΜΕ, που έχει τη μορφή της λαχειοφόρου αγοράς, θα ολοκληρωθεί στις 26 Οκτώβρη με την κλήρωση δυο αυτοκινήτων με τους δυο πρώτους αριθμούς του λαϊκού λαχείου.

Ο Μπάμπης Βορτελίνος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, δήλωσε στο «Ρ» ότι από τη, μέχρι σήμερα, διακίνηση των λαχνών φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους εργαζόμενους. Απαιτείται όμως, όπως είπε, η μεγαλύτερη ακόμα δράση, ώστε η φωνή του ΠΑΜΕ να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε εργάτη της πόλης και του χωριού. Προς την κατεύθυνση αυτή, τη Δευτέρα 26 Ιούλη, θα πραγματοποιηθεί γενικό πανελλαδικό κλείσιμο.

«Το ΠΑΜΕ - υπογραμμίζει - από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, έχει αναπτύξει μια πλούσια δράση για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην εργατική τάξη και το λαό της χώρας μας και αποτελεί για τους εργαζόμενους μοναδική ταξική πλατφόρμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, που οι συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα δίνουν γην και ύδωρ στην πλουτοκρατία και στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας και των περιβόητων κοινωνικών διαλόγων.

Για να μπορέσει, λοιπόν, το ΠΑΜΕ να ανταποκριθεί στα πρόσθετα καθήκοντα της οργάνωσης των αναγκαίων ταξικών αγώνων, απαιτούνται και αυξημένα οικονομικά μέσα. Εδώ, επομένως, θα πρέπει ο καθένας να δει και τη δική του συμβολή, ενισχύοντας οικονομικά το ΠΑΜΕ και κυρίως διακινώντας τους λαχνούς.

Γιατί κάθε λαχνός - όπως χαρακτηριστικά λέει ο συνδικαλιστής - είναι και ένα χτύπημα στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και δυνάμωμα στον ταξικό αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ