Πέμπτη 22 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΕΛΚΑ
Προσφυγή για τα δεδουλευμένα

Ομαδική μήνυση κατά του Δ. Χατζή, ιδιοκτήτη της βιομηχανίας παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων «ΒΕΛΚΑ» στην Τιθορέα Φθιώτιδας, κατέθεσαν την περασμένη Δευτέρα 100 πρώην εργαζόμενοι της βιομηχανίας, που απολύθηκαν απ' την επιχείρηση τον περασμένο Φλεβάρη, αλλά δεν έχουν ακόμα πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους.

Η βιομηχανία σταμάτησε να λειτουργεί το Φλεβάρη του 2004 και οι 100 εργαζόμενοι που είχαν απομείνει - μετά από απανωτά κλεισίματα και ανοίγματα της επιχείρησης το προηγούμενο διάστημα - απολύθηκαν, αλλά ακόμα δεν έχουν εξοφληθεί τα δεδουλευμένα τους που κυμαίνονται σε 2.000-3.000 ευρώ για τον κάθε εργαζόμενο.

Στο πλευρό των εργαζομένων την ημέρα της δικαστικής προσφυγής βρέθηκε ο Θύμιος Τσέτσος, μέλος της Γραμματείας Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου του Νομού. Ο οποίος υπογράμμισε ότι πριν 5,5 χρόνια, χάρη στη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, χαρίστηκαν στον συγκεκριμένο βιομήχανο περίπου 6,5 δισ. δραχμές, με πρόσχημα τη διασφάλιση της δουλιάς των εργαζομένων. Αυτό, όπως φαίνεται, φάνηκε δελεαστικό για τον ίδιο, αφού έκρινε ότι οι εκβιασμοί του αποδίδουν περισσότερα κέρδη απ' όταν αυτό λειτουργούσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ