Πέμπτη 22 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ
Προκλητικοί οι εργοδότες

Πρόκληση για τους εμποροϋπαλλήλους της χώρας, που δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες για 620 ευρώ μεικτά, στην καλύτερη περίπτωση, αφού η μερική απασχόληση οργιάζει, αποτελεί η χτεσινή κοινή ανακοίνωση των εργοδοτικών οργανώσεων ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΣΜΕ και ΣΕΛΠΕ ότι θα προχωρήσουν μονομερώς σε αυξήσεις των μισθών για το 2004, δίνοντας τα «ψίχουλα» που προβλέπονται από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!

Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση, πάρθηκε μετά την τρίτη κατά σειρά διαπραγματευτική συνάντηση που έγινε την περασμένη Δευτέρα, με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Οι εργοδοτικές οργανώσεις, βέβαια, σκόπιμα καθυστερούσαν να συζητήσουν όλους τους προηγούμενες μήνες για τη σύμβαση, μη αποδεχόμενες την έναρξη των διαπραγματεύσεων πριν την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ, προκειμένου να δημιουργηθεί τετελεσμένο αποτέλεσμα, και να μην υπάρχει η δυνατότητα διεκδίκησης ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης.

Τη στάση των εργοδοτών ευνόησε η «εγκληματική» αδράνεια της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση») της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που αποφάσισε να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση μόλις τον προηγούμενο μήνα! Επιπλέον, όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έκανε τίποτα για να οργανώσει τον κλάδο, ώστε αγωνιστικά να διεκδικήσει αυξήσεις, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του. Αντίθετα, η πλειοψηφία συστηματικά καταψήφιζε τις προτάσεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ για οργάνωση του αγώνα του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ