Πέμπτη 22 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλιά

Σήμερα η πανελλαδική 24ωρη απεργία των συμβασιούχων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στις 8.30 το πρωί η προσυγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Ομόνοια

Σε πανελλαδική 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση - συνέχεια των προηγούμενων - κατεβαίνουν σήμερα χιλιάδες συμβασιούχοι σε ολόκληρη τη χώρα, απαιτώντας το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Οι συμβασιούχοι καταδικάζουν την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, διατηρεί και αναπαράγει με το πρόσφατο ΠΔ για τους συμβασιούχους στο Δημόσιο το καθεστώς της πολιτικής και εργασιακής ομηρίας. Την απεργία αποφάσισαν, ύστερα από τις οξυμένες αντιδράσεις των εργαζομένων, οι Ομοσπονδίες Συμβασιούχων στο Δημόσιο και Εργαζομένων στους ΟΤΑ. Να σημειωθεί ότι οι μόνιμοι στους ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, 8π.μ.-11 π.μ.

Στην Αθήνα οι ταξικές δυνάμεις πραγματοποιούν προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 8.30 το πρωί και καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό «παρών». Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 9 το πρωί. Στη Θεσσαλονίκη οι συμβασιούχοι πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Λάρισα στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και στο Βόλο την ίδια ώρα στην πλατεία Ελευθερίας.

Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις από την ημέρα κήρυξης της απεργίας έχουν μπει μπροστά για την καλύτερη δυνατή επιτυχία της, αλλά και για να αναδείξουν την ανάγκη συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα. Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση των Συντονιστικών Σωματείων, Εργαζομένων στους ΟΤΑ, τα ξενοδοχεία και σε ΑΕΙ - ΤΕΙ τονίζεται: «Συνεχίζουμε μετά την απεργία με συγκεντρώσεις, συσκέψεις, περιοδείες, επιδιώκοντας την ενημέρωση και το συντονισμό και οργανώνουμε νέα σύσκεψη φορέων το Σεπτέμβρη για παραπέρα συνέχιση της δράσης μας».

Ταυτόχρονα, υπογραμμίζουν ότι οι στόχοι αυτού του αγώνα πρέπει να είναι ξεκάθαροι και προς όφελος των εργαζομένων. Δεν υπάρχει χώρος για αυταπάτες περί κοινοτικών οδηγιών, συνταγματικών κωλυμάτων, τις οποίες καλλιεργούν από κοινού η κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Το κυρίαρχο αίτημα είναι το δικαίωμα στη μόνιμη, σταθερή και πλήρη δικαιωμάτων εργασία για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Και συνεπακόλουθα απαιτούν την άμεση απόσυρση του ΠΔ για τους συμβασιούχους στο Δημόσιο, την επαναπρόσληψη των απολυμένων, την ακύρωση των αντεργατικών ρυθμίσεων που επιτρέπουν τη μερική απασχόληση και το θεσμό των εκτάκτων. Ακόμα, άμεσες μαζικές προσλήψεις μονίμων εργαζομένων σε δήμους, νομαρχίες και υπουργεία σε τομείς κοινωνικού χαρακτήρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ