Παρασκευή 23 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα

Την πάγια θέση του για αποτροπή της περιβαλλοντικής καταστροφής της μαρίνας Ζέας και του Πασαλιμανιού, επαναβεβαίωσε κατά την προχτεσινή του συνεδρίαση, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά, ζητώντας παράλληλα την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που έχει θέσει με την ομόφωνη απόφασή του, τον περασμένο Μάη, όποτε και απερρίφθη η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, της εταιρίας «Μαρίνα Ζέας ΑΕ».

Στο μεταξύ, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, απαντώντας στην επιστολή διαμαρτυρίας του νομάρχη Πειραιά, επιβεβαίωσε ότι υπεγράφη από τον ίδιο, η περιβαλλοντική μελέτη, καθώς η εταιρία προχώρησε σε κάποιες τροποποιήσεις, οι οποίες έκρινε ότι ικανοποιούν και τα αιτήματα Νομαρχίας, Δήμου και κατοίκων και ως εκ τούτου, όπως αναφέρει στην επιστολή ο υπουργός, δεν έκρινε σκόπιμο μια νέα επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχει συνεδριάσει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και δεν έχει αποφασίσει επί της μελέτης. Ετσι, όλες οι εργασίες που γίνονται στην περιοχή κρίνονται από τη Νομαρχία ως παράνομες. Οι κάτοικοι πάντως είναι σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα και δηλώνουν πως θα σταματήσουν τις αυθαιρεσίες που συντελούνται και δε θα επιτρέψουν την καταστροφή του περιβάλλοντος της περιοχής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ