Παρασκευή 23 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Δε θα ανεχτούμε τον αποκλεισμό

Ανακοίνωση των σωματείων ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

Τον μεθοδευμένο αποκλεισμό των συνδικαλιστών, των νόμιμων εκπροσώπων των ναυτεργατών, από την είσοδό τους στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά και κατ' επέκταση την επαφή με τους ναυτεργάτες, με το πρόσχημα των μέτρων ασφάλειας που εφαρμόζονται πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, τον αρχηγό του Λιμενικού σώματος και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».

Επισημαίνεται πως, όπως προκύπτει από σχετική εγκύκλιο που απεστάλη από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στα λιμεναρχεία, ενώ από τα μέτρα απαγόρευσης εισόδου στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά εξαιρούνται όλοι οι φορείς και τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται στις θαλάσσιες μεταφορές από αρχιπλοιάρχους, αρχιμηχανικούς, ναυτιλιακούς πράκτορες, συνεργεία επισκευών των πλοίων κ.λ.π., προκλητικότατα δεν εξαιρούνται οι νόμιμοι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτεργατών.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση των σωματείων ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", με πρόσχημα την τρομοκρατία, υλοποιούν τις αξιώσεις των εφοπλιστών, που χρόνια τώρα επιδιώκουν να περιορίσουν τη δράση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η αστυνομοκρατία, οι κάμερες, τα μέτρα που παίρνονται, με πρόσχημα την τρομοκρατία, δε θα εφαρμοστούν μόνο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά θα παραμείνουν μόνιμα, γιατί στόχος δεν είναι η ασφάλεια και το χτύπημα της τρομοκρατίας, αλλά το λαϊκό και εργατικό κίνημα, οι λαϊκοί αγώνες».

Γνωρίζουν πολύ καλά, τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής για την αύξηση των κερδών των εφοπλιστών, του κεφαλαίου και το χτύπημα των εργασιακών, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, θα οδηγήσει μεγάλες μάζες στη φτώχεια, την εξαθλίωση και θα πυροδοτήσει αντιδράσεις και μεγάλους λαϊκούς αγώνες. Παίρνουν τα μέτρα τους, λοιπόν, θωρακίζονται, περιορίζοντας δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, απαγορεύουν την είσοδο των συνδικαλιστών στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, καταλήγει η ανακοίνωση, ότι δεν πρόκειται να συμμορφωθούμε με τέτοια αντιδραστικά τρομοκρατικά μέτρα. Με τον αγώνα μας θα αντισταθούμε και δε θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια. Απαιτούμε με τις ήδη υπάρχουσες άδειες που μας έχουν χορηγηθεί την ελεύθερη είσοδό μας σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Παράλληλα, τα δύο ταξικά σωματεία απαιτούν από την ΠΝΟ «να μην παρακολουθεί τις εξελίξεις σαν θεατής στη λογική της συναίνεσης και της υποταγής, αλλά να φανεί αντάξια των περιστάσεων, διεκδικώντας αγωνιστικά το νόμιμο δικαίωμά μας για την καθημερινή επαφή με τους ναυτεργάτες, τη στιγμή μάλιστα που βρίσκονται σε εξέλιξη κινητοποιήσεις ναυτεργατών στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά. Για τη συντονισμένη απάντηση των ναυτεργατών σε αυτά τα αντιδραστικά μέτρα απαιτείται η άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ και η λήψη αποφάσεων που θα τα ανατρέπουν στην πράξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ