Τρίτη 27 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εγκληματική ενέργεια κατά δημοσιογράφου

Σε εκφοβιστική και συνάμα εγκληματική ενέργεια σε βάρος του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου που εργάζεται στην «Ελευθεροτυπία» και στην «Πρώτη» (τοπική εφημερίδα της Ηλείας) καταγγέλλει ότι προχώρησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).

Συγκεκριμένα, οι δράστες, φέρονται να μετέβησαν στα Λεχαινά Ηλείας, τόπο κατοικίας του συναδέλφου και αφού εντόπισαν το δίκυκλό του αφαίρεσαν τον πύρρο ασφαλείας και τη βίδα από τον άξονα του μπροστινού τροχού.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση καταδικάζει την επίθεση αυτή και ζητά «την άμεση επέμβαση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών για τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την τιμωρία των αγνώστων που επιχείρησαν να εκφοβίσουν τον συνάδελφο». Επίσης σημειώνει: «Τέτοιες μέθοδοι που αποβλέπουν στην τρομοκράτηση των συναδέλφων, στη βάναυση προσβολή του αγαθού της ελευθεροτυπίας και του δημοκρατικού δικαιώματος της κοινής γνώμης στην ενημέρωση, δεν πρόκειται να κάμψουν το φρόνημα των συναδέλφων, ούτε να τους μετατοπίσουν από το καθήκον της αποκάλυψης της αλήθειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ