Τρίτη 27 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυτοκτονία αστυνομικού στο Ολυμπιακό Χωριό

Η έντονη πίεση αλλά και τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, οδήγησαν τον αστυφύλακα Αθανάσιο Μοσχίδη, να αυτοκτονήσει τις πρώτες πρωινές ώρες χτες στο Ολυμπιακό Χωριό όπου είχε αποσπαστεί. Πιο συγκεκριμένα, ο 42χρονος αστυφύλακας υπηρετούσε στην Κομοτηνή, ήταν άγαμος και είχε 17 χρόνια υπηρεσίας στην Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, η Αστυνομική Διεύθυνση Κομοτηνής γνώριζε τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε αλλά παρόλα αυτά τον είχε αποσπάσει στη φύλαξη των εγκαταστάσεων στην Αμυγδαλέζα. Το θύμα είχε ζητήσει την επιστροφή του στην Κομοτηνή, κάτι που θα γινόταν χτες. Η ανακοίνωση καταλήγει: «Απαιτούμε την άμεση παραδειγματική τιμωρία των ανεύθυνων υπευθύνων, την άμεση επανεξέταση και των λοιπών περιπτώσεων που δικαιολογημένα ζητήθηκε η εξαίρεση, χωρίς να ικανοποιηθεί υπηρεσιακά με τη γνωστή ελαφρύτητα και την ανθρώπινη προσέγγιση και αντιμετώπιση των αναφυομένων πραγματικών προβλημάτων, ως αυτά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα καταγράφονται από πλευράς μας διαβιβάζονται αρμοδίως για λύση».

Χτες, πάντως, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Φώτης Νασιάκος, ζήτησε να διεξαχθεί ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ