Σάββατο 31 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τίποτε δεν ξέχασαν;

Τελικά, η ρήση του Ταλεϋράνδου για τους Βουρβόνους είναι πάντα επίκαιρη. Οι προχτεσινές δηλώσεις του Τ. Μπλερ, σύμφωνα με τις οποίες δεν αποκλείεται ένοπλη επέμβαση της Μ. Βρετανίας στο Σουδάν, οδηγεί στο συμπέρασμα, πως και οι Βρετανοί «τίποτε δεν έμαθαν, τίποτε δεν ξέχασαν».

Λιγοστοί, βέβαια, είναι σε θέση να γνωρίζουν τις ακριβείς συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο ταλαίπωρο Τζουχαμουριάτ ες Σουδάν (επίσημη ονομασία). Οποιος, όμως, γνωρίζει λίγη ιστορία είναι σε θέση να ψυχανεμιστεί τι κρύβεται πίσω από τις... ανθρωπιστικές και... ανιδιοτελείς προθέσεις του Τόνι Μπλερ του οποίου οι αποικιοκράτες πρόγονοι εκμεταλλευόταν άγρια και καταπίεζαν τη χώρα, συνεπικουρούμενοι από τις τουρκο-αιγυπτιακές αρχές και διόριζαν... Αγγλο γενικό διοικητή στο Σουδάν, προκαλώντας την οργή και τη λαϊκή εξέγερση.

Και επειδή ο Βρετανός πρωθυπουργός μπορεί να έχει επιλεκτική μνήμη, του προτείνουμε να δει την εξαιρετική αγγλική ταινία «Τα τέσσερα φτερά» (παραγωγής του BBC), για να ενημερωθεί για την τύχη των Βρετανών στρατιωτών, που ενδεχομένως στείλει στο Σουδάν. Η ταινία διατίθεται σε όλα τα βίντεο κλαμπ της Αγγλίας και της Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ