Σάββατο 31 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλαλούμ...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΑΛΛΟΝ πρέπει να το σκεφθεί κανείς δυο φορές πριν βγει από το σπίτι του τη Δευτέρα το πρωί, αν είναι κάτοικος Αθήνας. Και μόνο τα μέτρα ασφάλειας, σε συνδυασμό με τις λεωφορειολωρίδες, αρκούν για να σε αποθαρρύνουν.

Μόνο που, δυστυχώς, δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός το να αποφασίσει, αν θα πάει στη δουλιά του κι αυτό πρέπει να το κατανοήσουν οι αρμόδιοι όσο και αν τους «τυφλώνει» για την ώρα η «πρόκληση» της ολυμπιακής προετοιμασίας.

ΠΑΝΤΩΣ, υπάρχουν και οι τυχεροί που θα γλιτώσουν την ταλαιπωρία, μια και όταν μαθαίνει κανείς ότι μέχρι τη Δευτέρα θα αποπλεύσουν πάνω από 150 πλοία από τον Πειραιά καταλαβαίνει πως μιλάμε για ...ομαδική δραπέτευση.

Βεβαίως, και στους παραθεριστικούς προορισμούς οι «ολυμπιακές καταστάσεις» ελλοχεύουν μια και τα μηνύματα από το «μέτωπο της ακρίβειας» κάθε άλλο παρά θετικά είναι κι ας ανακοινώνει ελέγχους το υπουργείο Ανάπτυξης.

ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ και Αμερικανούς επιχειρηματίες παραθερίζει, όπως διαβάζουμε, στη Σάμο ο Αμερικανός πρεσβευτής Τόμας Μίλερ, που ομολογουμένως δε θα μας λείψει, όταν θα αντικατασταθεί.

Δεν είναι να μας κάνουν εντύπωση, βεβαίως, οι παρέες του μια και απέδειξε κατά τη διάρκεια της θητείας του ότι ξέρει να προασπίζεται εκτός από αυτά των ΗΠΑ και ...επιχειρηματικά συμφέροντα (αν και αυτά τα δυο γενικώς συμπίπτουν).

Τη θυμάστε μήπως εκείνη την επιστολή του προς το υπουργείο Αμυνας, όπου παραπονούνταν και εμμέσως εκβίαζε για την προμήθεια γερμανικού συστήματος προσομοίωσης πτήσεων αντί για αμερικάνικο;

Κι αν αυτή η ...μικρή λεπτομέρεια μόνο «βγήκε» στο φως της δημοσιότητας, φανταστείτε τι γινόταν γενικότερα με τις εξοπλιστικές προμήθειες (και τις προμήθειες ολυμπιακής ασφάλειας) που δε θα το μάθουμε ποτέ.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ