Σάββατο 31 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
4ο ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πλούσιο πρόγραμμα και πολλές εκπλήξεις

Ξεκίνησε από χτες στην παραλία της Χαραμίδας Μυτιλήνης

Από τις περσινές διακοπές της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη
Από τις περσινές διακοπές της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη
Με τους πρώτους κατασκηνωτές που αναχώρησαν χτες από τον Πειραιά και αυτούς που φεύγουν σήμερα από Θεσσαλονίκη ξεκινάει για φέτος το 4ο Κάμπινγκ Διακοπών της ΚΝΕ, που φιλοξενείται στο γνώριμο χώρο της παραλίας της Χαραμίδας στη Μυτιλήνη και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 του Αυγούστου. Οι διοργανωτές υπόσχονται δύο βδομάδες ξεκούρασης, επαφής με τη φύση, με αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. «Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της ΚΝΕ στα πλαίσια και της προφεστιβαλικής δραστηριότητας, που στόχο έχει να αναδείξει μια διαφορετική πρόταση αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των διακοπών», όπως σημειώνει μιλώντας στο «Ρ» ο Κυρ. Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

«Είναι δεδομένο ότι το δικαίωμα στις διακοπές είναι περιορισμένο για ένα σημαντικό κομμάτι του λαού και της νεολαίας καθώς περίπου το 40% δεν έχει τη δυνατότητα για διακοπές. Αυτό σημαίνει ότι είναι στόχος διεκδίκησης οι δωρεάν και φτηνές διακοπές σε αντίθεση με την κυρίαρχη λογική εμπορευματοποίησης του ελεύθερου χρόνου», σημειώνει. «Σε αντίθεση με την αντίληψη που προβάλλεται ότι διακοπές σημαίνει φυγή από την πραγματικότητα και όχι αξιοποίηση του χρόνου για καλλιέργεια της προσωπικότητας, επαφή με τη φύση, την ιστορία και τις παραδόσεις του λαού μας. Η ΚΝΕ δε θεωρεί, βέβαια, ότι με αυτή την πρωτοβουλία λύνει το πρόβλημα, ωστόσο ανοίγει το ζήτημα της διεκδίκησης διακοπών όπως τις έχει ανάγκη ο λαός και η νεολαία και, παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα για φτηνές διακοπές με περιεχόμενο που προβάλλει τη συλλογική δραστηριότητα, την επαφή με τη δημιουργία», σημειώνει.


Στο χώρο του κάμπινγκ, που οργάνωσαν με μεράκι τα μέλη της ΚΝΕ, υπάρχουν όλες οι απαραίτητες υποδομές μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο δίπλα στη θάλασσα. Λειτουργεί μπαρ και ταβέρνα με ποικιλία φαγητών και πολύ προσιτές τιμές, υπάρχει επίσης βιβλιοπωλείο και πολλές εκπλήξεις. Το πρόγραμμα των δύο βδομάδων περιλαμβάνει συζητήσεις για επίκαιρα ζητήματα που αφορούν στη νεολαία, αφιερώματα και παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες και εκδρομές στο Πλωμάρι, στο Τάρτι, στην Ερεσό, επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Μουσείο του Θεόφιλου και στο Κάστρο Μυτιλήνης, για τη γνωριμία με τον τόπο που φιλοξενεί το κάμπινγκ.

Η συμμετοχή έχει καθοριστεί στην ιδιαίτερα χαμηλή τιμή των 70 ευρώ και περιλαμβάνει τη δυνατότητα διαμονής στο χώρο, τα εισιτήρια του πλοίου (από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη) και τη μετάβαση από τη Μυτιλήνη στη Χαραμίδα και αντίστροφα κατά την οργανωμένη μετάβαση και αποχώρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ