Πέμπτη 12 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΡΙΓΑΔΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
Πλούσιες εμπειρίες από το νησί της επανάστασης

Στην τελική πορεία των εργασιών βρίσκεται πλέον η πρώτη ομάδα της ΚΝΕ που συμμετέχει στη δεύτερη μπριγάδα που οργανώνουν το φετινό καλοκαίρι στο Νησί της Επανάστασης, δώδεκα Κομμουνιστικές Νεολαίες. Πρόκειται για αποστολή εθελοντικής εργασίας, με στόχο την ανακαίνιση των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου του Ματάνσας, στο πλαίσιο της Καμπάνιας Αλληλεγγύης στην Κούβα που διοργανώνουν η ΚΝΕ, οι Κομμουνιστικές Νεολαίες Βρετανίας, Τσεχίας, Πορτογαλίας, ΗΠΑ, Νορβηγίας, Αυστρίας, η Σοσιαλιστική Εργατική Νεολαία Γερμανίας, η Νεολαία του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος, η Νεολαία του ΚΚ Δανίας, η Ενωση Κομμουνιστικών Νεολαιών Ισπανίας και η ΕΔΟΝ. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια ηχηρή απάντηση στον ασφυκτικό οικονομικό αποκλεισμό που ΗΠΑ, ΕΕ και άλλες καπιταλιστικές χώρες έχουν επιβάλει στον κουβανικό λαό, ο οποίος παρ' όλ' αυτά εξακολουθεί να μάχεται καθημερινά για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Οπως βεβαιώνουν τα μέλη της ΚΝΕ που βρίσκονται στην Κούβα από τις 24 Ιούλη, οι μέρες που προηγήθηκαν αποτέλεσαν μια ευκαιρία προκειμένου να μάθουν πολλά πράγματα για την Επανάσταση.

Να μιλήσουν με το λαό της Κούβας και τη νεολαία της. Να δουν από κοντά τις δυσκολίες που προκύπτουν από το εμπάργκο και τον αρνητικό συσχετισμό διεθνώς αλλά και τις προσπάθειες της λαϊκής εξουσίας να ικανοποιήσει τις ανάγκες του λαού.

Πλούσια είναι και η εμπειρία και το δέσιμο με τους συντρόφους από τις υπόλοιπες Κομμουνιστικές Νεολαίες που συμμετέχουν. Αξιοποιώντας την εμπειρία αυτής της περιόδου, ήδη προετοιμάζουμε μαζί με τους συντρόφους από τη Σοσιαλιστική Εργατική Νεολαία Γερμανίας και την Ενωση Κομμουνιστικών Νεολαιών Ισπανίας, αλλά και τους συντρόφους από το πανεπιστήμιο και την ΚΝ Κούβας, την τρίτη και τελευταία περίοδο στην οποία η ΚΝΕ θα έχει το ρόλο του συντονιστή. Η τελευταία περίοδος ξεκινά στις 16/8 με την άφιξη των Ελλήνων και λήγει με την αποχώρησή των Γερμανών στις 16 Σεπτέμβρη.

Η επιχείρηση αλληλεγγύης 2004 όμως συνεχίζεται με τις εκδηλώσεις στις οποίες θα φροντίσουμε να διαδοθεί αυτή η πείρα που συγκεντρώσαμε, πρώτη και σημαντικότερη αυτή που θα γίνει στο κεντρικό φεστιβάλ στην Αθήνα.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη αποστολή της ΚΝΕ επιστρέφει στην Αθήνα στις 16 Αυγούστου, παραδίδοντας τη σκυτάλη της διεθνιστικής αλληλεγγύης στη δεύτερη αποστολή, η οποία θα βρεθεί στο Νησί της Επανάστασης την ίδια μέρα.

Αντιπροσωπεία της ΚΝΕ στη Βενεζουέλα

Στο Καράκας βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα αντιπροσωπεία της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Αλ. Χαλβατζή, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της Οργάνωσης.

Η αντιπροσωπεία βρίσκεται στη Βενεζουέλα μετά από πρόσκληση της ΚΝ Βενεζουέλας, αλλά και συμμετέχοντας σε διεθνή αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) που βρίσκεται στο πλευρό της νεολαίας και του λαού της χώρας, τις κρίσιμες αυτές μέρες, παραμονές του τόσο σημαντικού δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι του Τσάβες στην εξουσία της χώρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πραγματοποιήθηκε η 19η Γενική Συνέλευση της ΠΟΔΝ (2015-11-24 00:00:00.0)
Μεγάλη η διεθνής απήχηση (2006-05-04 00:00:00.0)
Επιασε δουλιά η μπριγάδα της ΚΝΕ (2004-08-03 00:00:00.0)
Σημαντικές πολιτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες (2003-03-15 00:00:00.0)
Θερμές, συντροφικές σχέσεις (1998-04-24 00:00:00.0)
Ορατό σημάδι επανάκαμψης (1997-08-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ