Τρίτη 17 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΗΝΑ 2004
ΜΠΑΣΚΕΤ
Προϋποθέσεις για διάκριση

Ιδανικά άνοιξε την πρεμιέρα των αγώνων της η Εθνική μπάσκετ

Sportidea

Ιδανικά άνοιξε την πρεμιέρα των αγώνων της η Εθνική μπάσκετ
Μάγεψε η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών που την Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο του Ελληνικού άνοιξε νικηφόρα τους αγώνες της επικρατώντας των Αυστραλών με 76-54. Η νίκη θεωρείται πολύτιμη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ιδιαίτερα μετά την έκπληξη που έκανε το Πόρτο Ρίκο με τη νίκη του κόντρα στις ΗΠΑ που περιέπλεξε τα πράγματα στον όμιλο. Με τη νίκη των Πορτορικανών επί των ΗΠΑ τα πράγματα είχαν δυσκολέψει για την Ελλάδα, που ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη απέναντι στους Αυστραλούς.

Οι διεθνείς μας αν και ξεκίνησαν αγχωμένοι, εντούτοις στη συνέχεια επέβαλαν το ρυθμό τους πιάνοντας στον ύπνο τους αντιπάλους τους. Ενα σερί 14-0 με τον Φώτση να μπαίνει φουριόζος και τον Λάζαρο Παπαδόπουλο να τον ακολουθεί στην απόδοση. Η Ελλάδα έδειξε χαρακτήρα, κάθε φορά που την πλησίαζαν οι Αυστραλοί, άρχισε να σκοράρει και από την περιφέρεια και καθώς πέρασε στο 30' με 59-51 δεν έχασε την ψυχραιμία της όταν ο Μπράτον μείωσε με τρίποντο στο 59-54. Παπαλουκάς και Ζήσης, αλλά και ο ασταμάτητος Παπαδόπουλος πατούσαν το γκάζι, οι Αυστραλοί έμεναν στο μηδέν (μόλις 3π. σε ένα δεκάλεπτο).

ΕΛΛΑΔΑ:Διαμαντίδης, Παπαδόπουλος 21, Κακιούζης 4, Αλβέρτης 3, Παπαλουκάς 11, Ζήσης 3, Σπανούλης, Ντικούδη 12 Τσαρτσαρής.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Μπόγκατ 11, Σμιθ, Χιλ 12, Σάβιλ 2, Νίλσεν 7, Μάχερ 12, Μπράτον 3 (1), Αντερσεν 5, Ρότζερς 2.

Εκπληξη από το Πουέρτο Ρίκο

«Βόμβα» μεγατόνων στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ! Η λεγόμενη «ντριμ τιμ» μετά από 25 σερί νίκες σε Ολυμπιακούς Αγώνες και για πρώτη φορά από το 1988 στη Σεούλ, γνώρισε ταπεινωτική ήττα. Το Πουέρτο Ρίκο πήρε την «ταυτότητα» των ακριβοπληρωμένων σταρ του ΝΒΑ και με διαφορά 19 πόντων (92-73) έκανε την ομάδα... όνειρο να μοιάζει με εφιάλτη! Ηταν μόλις η τρίτη ήττα των Αμερικανών στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα στο πρώτο μέρος οι Ηνωμένες Πολιτείες πέτυχαν μόλις 27 (!) πόντους

Εξαλλου η Λιθουανία εκτελώντας ούτε λίγο ούτε πολύ... 50 βολές κέρδισε με 78-73 την Αγγόλα σε ματς για τον ίδιο όμιλο. Με ένα καλάθι του Τζινόμπιλι στο τελευταίο δευτερόλεπτο η Αργεντινή κέρδισε με 83-82 τη Σερβία - Μαυροβούνιο μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι! Στο άλλο ματς η Ιταλία κέρδισε 71-69 τη Νέα Ζηλανδία αλλά οι Νεοζηλανδοί διαμαρτύρονται για φάουλ του Μπουλέρι που δεν καταλογίστηκε στο τέλος και η Ισπανία νίκησε την Κίνα με 83-58.

Οι βαθμολογίες των ομίλων: Α` ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία 2, Ιταλία 2, Αργεντινή 2, Σερβία 1, Ν. Ζηλανδία 1. Κίνα 1.

Β` ΟΜΙΛΟΣ: Ελλάδα 2, Π. Ρίκο 2, Λιθουανία 2, Αγγόλα 1, ΗΠΑ 1, Αυστραλία 1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ