Τρίτη 17 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΘΗΝΑ 2004
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Οργή Παπαθανασίου

«Μετά τους Αγώνες θα ονομάσω τους Ελληνες που θυσίασαν εμένα, έναν τραυματία, ένα μετάλλιο ίσως, για τηλεοπτικούς λόγους». Τη δήλωση αυτή έκανε χτες ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, που παρέμεινε στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης - στην κλάση Φιν - μετά το πέρας των δύο ιστιοδρομιών. Ο Ελληνας ιστιοπλόος δεν τα πήγε καλά στην πέμπτη ιστιοδρομία, καθώς τερμάτισε 15ος, όμως βελτιώθηκε στην έκτη, όπου και κατέλαβε την έκτη θέση.

Ο Παπαθανασίου ήταν οργισμένος επειδή οι αρμόδιοι ακύρωσαν - λόγω καιρού - κάποιες κατηγορίες, όχι όμως αυτές των κλάσεων Φιν και Ινγκλινγκ. «Χτες (σ.σ. προχτές) τραυματίστηκα στην τρίτη ιστιοδρομία και χτύπησα το εγχειρημένο μου πόδι. Το βράδυ έκανα ενέσεις και θεραπεία για να το ξεπεράσω. Σήμερα (σ.σ. χτες) το πρωί ρώτησα τους κριτές αν θα γίνουν οι ιστιοδρομίες λόγω του καιρού. Εκείνοι μου απάντησαν ότι αν θα γίνουν ιστιοδρομίες σε ένα αγώνισμα, τότε θα γίνουν οι ιστιοδρομίες σε όλες τις κατηγορίες», ανέφερε.

  • Στο μεταξύ, συνεχίζουν τις καλές εμφανίσεις τους οι Κατερίνα Γιακουμίδου, Ελενα Δημητρακοπούλου και Εφη Μαντζαράκη στα «Yngling». Το ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε την έκτη θέση στην πέμπτη ιστιοδρομία και την όγδοη θέση στην έκτη και παρέμεινε στην 7η θέση της κατάταξης με 32 βαθμούς ποινής
  • Υστερα από νέα ένσταση ο Νίκος Κακλαμανάκης είναι πλέον στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης με τέσσερις βαθμούς ποινής, μετά την τιμωρία του Ζουλιέν Μποντέμπ. Ο Γάλλος ιστιοπλόος ήταν τέταρτος στη γενική κατάταξη μετά τα προχτεσινά αποτελέσματα, όμως τιμωρήθηκε επειδή το σκάφος του δεν πληρούσε τους κανονισμούς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ