Τρίτη 24 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Μετά το τέλος των Αγώνων τα σπουδαία

Μετά το τέλος των Αγώνων, η κυβέρνηση «θα λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να μην εμφανιστούν ξανά στο μέλλον φαινόμενα, τα οποία πλήττουν το αθλητικό ιδεώδες και πληγώνουν το γόητρο της χώρας». Προς το παρόν, «προέχει να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι οποίοι μέχρι σήμερα πάνε πάρα πολύ καλά». Τα παραπάνω σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, στη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, τονίζοντας επίσης πως «η βούληση της κυβέρνησης είναι δεδηλωμένη, από την πρώτη στιγμή, για την εξυγίανση στο χώρο του Αθλητισμού».

Ερωτώμενος για το σχέδιο παραγωγής μεταλλίων, γνωστό ως σχέδιο «Κόροιβος», που είδε το φως της δημοσιότητας, απάντησε πως «δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση σε αρμόδιο υπουργό και μιλώ για την κυρία Φάνη Πάλλη - Πετραλιά και τον κ. Γιώργο Ορφανό», και πως «η έρευνα συνεχίζεται και στο υφυπουργείο Αθλητισμού για εξεύρεση τυχόν νέων στοιχείων».

Σε ερώτηση αναφορικά με τυχόν αφαίρεση τιμών από τον Σαμπάνη, σημείωσε πως «η ελληνική πολιτεία πρέπει να προστατεύσει εαυτή. Διότι η τιμή και αναγνώριση, που δίδει, συμβαδίζει με την τήρηση κάποιων αρχών. Η παραβίαση αυτών των αρχών, μεταξύ των οποίων είναι και το Ολυμπιακό Ιδεώδες, δεν επιτρέπει το δημόσιο έπαινο ή την αναγνώριση της πολιτείας». Συμπλήρωσε, πάντως, πως «η πολιτεία δεν είναι μηχανή που αλέθει ανθρώπους ή συνειδήσεις. Στο συγκεκριμένο αθλητή θα δοθεί η δυνατότητα -εφόσον αυτός έχει δηλώσει ότι θα το κάνει - να προσφύγει στα αρμόδια όργανα για να δικαιωθεί, αφού τονίζει - όπως τον είδαμε όλοι, άλλωστε - ότι είναι αθώος». Τόνισε πως «το αρμόδιο όργανο που εκδίδει τελεσίδικη απόφαση είναι το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης». Διέψευσε, επίσης, πως υπάρχει νομοσχέδιο σε εξέλιξη για τη μείωση των προνομίων που δίδονται σε Ολυμπιονίκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ