Τρίτη 24 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Υψηλοί τόνοι από το ΠΑΣΟΚ

Κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτική ανανδρία

Εντονα αντιδρούν στο ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια της ΝΔ να φορτώσει τις πολιτικές ευθύνες για τη μάστιγα του ντόπινγκ στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash» ο Ε. Βενιζέλος, υπουργός Πολιτισμού στην τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πολιτική ανανδρία», γιατί «δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τίποτα αλλά θέλει απλώς να προσπορίζεται τα οφέλη από ό,τι καλό συμβαίνει στη χώρα».

Ερωτώμενος για το σχέδιο «Κόροιβος», τόνισε πως «ήταν μία απόπειρα κάποιων ανθρώπων να ασκήσουν εμπορικές δραστηριότητες με το πρόσχημα του αθλητισμού», και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω ποιος την είχε κάνει την πρόταση. Ξέρω ότι όταν ο κ. Λιάνης έθετε υπόψη μου το θέμα αυτό, μου είπε ότι έχει δώσει απορριπτική απάντηση, αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση και του είπα ότι έπραξε σωστά και η γραμμή είναι απολύτως αυστηρή η εφαρμογή της νομοθεσίας. Δε θέλαμε τίποτα που να είναι νόθο και πλαστό».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση αναρωτήθηκε αν έκανε οτιδήποτε παρόλο που βρήκε ένα ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο ενάντια στο ντόπινγκ. Είπε χαρακτηριστικά με θράσος: «Και στο κάτω κάτω, τους τελευταίους δύο μήνες πριν τους Αγώνες υπάρχουν συνεχή δημοσιεύματα και σχόλια - ειδικά για την ομάδα του κ. Τζέκου - πού προπονούνται, σε ποιον τόπο, αν έχουν δηλώσει τον τόπο προπόνησης. Αυτά δεν τα βλέπανε. Δεν παρακολουθούσαν κάποιοι ένα διεθνές ενδιαφέρον και μία ένταση σε σχέση με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς; Δεν έπρεπε να έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα;».

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που δεν μπορεί να ξεπλύνει τις ευθύνες του κόμματός του, δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει γιατί συνεχίστηκε η συνεργασία του Τζέκου με τους κορυφαίους Ελληνες αθλητές αφού η κυβέρνηση απέρριψε το σχέδιο «Κόροιβος»: Γιατί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν τέθηκαν σε εφαρμογή και από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όταν και επί των ημερών της βοούσε το θέμα Κεντέρη - Θάνου και υπήρχαν πλήθος τα δημοσιεύματα και οι ενδείξεις ότι απέφευγαν το αντιντόπινγκ κοντρόλ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ