Κυριακή 29 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δύο βραδιές με την Ορχήστρα Πράγας

Βλαντιμίρ Βάλεκ
Βλαντιμίρ Βάλεκ
Ενα από τα σημαντικότερα ιστορικά μουσικά σύνολα της Τσεχίας, η Συμφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Πράγας, με 78 χρόνια διεθνούς καριέρας θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο σε δύο ξεχωριστές βραδιές και με διαφορετικό ρεπερτόριο υπό την μπαγκέτα των Βλαντιμίρ Βάλεκ (Τετάρτη) και Αλέξανδρου Μυράτ (Πέμπτη). Συμπράττουν οι σολίστ στο πιάνο Ζαν Σίμον και Θανάσης Αποστολόπουλος, καθώς και η Χορωδία του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ο σημερινός μόνιμος μαέστρος της Βλαντιμίρ Βάλεκ, ο οποίος κατατάσσεται ανάμεσα στους κορυφαίους διευθυντές ορχήστρας της Ευρώπης, θα διευθύνει, με σολίστ στο πιάνο τον Ζαν Σίμον, έργα των Γιώργου Σισιλιάνου, Pyotr Ilyich Tchaikovsky και Antonin Dvorak. Στον τελευταίο μάλιστα, τον σπουδαίο Τσέχο συνθέτη, είναι αφιερωμένη η μουσική αυτή βραδιά.

Την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, στο πόντιουμ ο Ελληνας μαέστρος Αλέξανδρος Μυράτ, με σολίστ στο πιάνο τον Θανάση Αποστολόπουλο και τη συμμετοχή της Χορωδίας του Φεστιβάλ Αθηνών υπό τον Αντώνη Κοντογεωργίου, ερμηνεύουν έργα των Γιώργου Κουρουπού, Γιάννη Δροσίτη, Αντίοχου Ευαγγελάτου και Johann Sebastian Bach.

Η ιστορία της Συμφωνικής Ορχήστρας της Ραδιοφωνίας της Πράγας ξεκινά από το 1926, οπότε πολλοί καταξιωμένοι συνθέτες τής εμπιστεύονται έργα τους, όπως οι Ottorino Respighi, Sergei Prokofiev κ.ά. Κατά την περίοδο της θητείας του αρχιμουσικού Karel Ancerl, η Ορχήστρα έγινε γνωστή στο εξωτερικό και συνεργάστηκε με διάσημους αρχιμουσικούς και συνθέτες της εποχής. Με επίκεντρο τους εθνικούς συνθέτες της χώρας, το ρεπερτόριο της Ορχήστρας απλώνεται σε όλες τις μουσικές περιόδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ