Σάββατο 28 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Κρουσμάτων συνέχεια...

Μεγαλώνει η λίστα των αθλητών που έχουν κάνει χρήση αναβολικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Χτες, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε πως ο Ρώσος Αντον Γκάλκιν αποκλείεται από τους Αγώνες, καθώς «συνελήφθη» να έχει κάνει χρήση στανοζολόλης στα 400 μ. ανδρών. Ο 25χρονος αθλητής είχε φθάσει έως τα ημιτελικά του αγωνίσματος.

Ακόμα, ο Ούγγρος Αντριαν Ανους κινδυνεύει να χάσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στη σφυροβολία των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο 31χρονος αθλητής δεν ακολούθησε τις διαδικασίες ελέγχου ντόπινγκ μετά το τέλος του αγωνίσματος και τώρα η ΔΟΕ τον απειλεί πως θα του πάρει πίσω το χρυσό μετάλλιο, εάν μέχρι χθες το βράδυ δεν έδινε νέο δείγμα. «Εάν μέχρι το βράδυ δε δώσει νέο δείγμα, ώστε να γίνει κανονικά ο έλεγχος, τότε είναι σίγουρο πως θα χάσει το μετάλλιο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουγγαρίας, Παλ Σμιτ.

Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και ο συμπατριώτης του Ανους, ο Ούγγρος ασημένιος Ολυμπιονίκης στα 105 κ. της Αρσης Βαρών, Φέρεντς Γκιούρκοβιτς. Και αυτός είναι πολύ πιθανό να χάσει το μετάλλιό του, καθώς στο πρώτο δείγμα που έδωσε ανιχνεύτηκαν απαγορευμένες ουσίες. Αναμένεται η εξέταση του δεύτερου δείγματος και αν είναι και αυτό θετικό, τότε θα υποστεί τιμωρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ