Σάββατο 28 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΜΕ
Διαδηλώσεις ενάντια στους ηλεκτρονικούς χαφιέδες

Την ερχόμενη Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα, σε 13 σημεία της Αθήνας

Να ξηλωθούν τώρα οι κάμερες παρακολούθησης και να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι! Ο λαός, με τη μαζική πάλη του, να σπάσει τα αντιδραστικά μέτρα που προωθούν σε ένα γενικότερο αντιδημοκρατικό πλαίσιο η άρχουσα τάξη και ο ιμπεριαλισμός, με τη βοήθεια των ελληνικών κυβερνήσεων. Αυτό το ξεκάθαρο κάλεσμα απευθύνει στην εργατική τάξη της χώρας και συνολικά στο λαό η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, που διοργανώνει διαδηλώσεις την Παρασκευή, 3 Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα, εκεί όπου έχουν εγκατασταθεί οι ηλεκτρονικοί χαφιέδες, οι κάμερες παρακολούθησης του λαού και του λαϊκού κινήματος.

Οι διαδηλώσεις θα γίνουν στην Ομόνοια, το Νέο Κόσμο (Οδός Φραντζή), στην Οδό Πατησίων 280, στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Κηφισίας, στο Περιστέρι (Θηβών και Πελασγίας), στην Καλλιθέα (πλατεία Δαβάκη), στου Ζωγράφου (Πλατεία Γαρδένια), στην πλατεία της Δάφνης (στο ΜΕΤΡΟ), στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, στην πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας, στο Γαλάτσι (Μνημείο Εθνικής Αντίστασης), στην πλατεία Αγίας Παρασκευής και στην πλατεία της Κηφισιάς (Τροχονόμος).

Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, συνολικά το λαό, με τη μαζική του πάλη, να σπάσει τα αντιδραστικά μέτρα που δρομολόγησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Μπαίνει μπροστά στη μάχη με διάφορες αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την κατάργηση στην πράξη όλων των μηχανισμών παρακολούθησης και καταστολής ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στους ηλεκτρονικούς χαφιέδες
Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στους ηλεκτρονικούς χαφιέδες
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του Ιούλη εργαζόμενοι και συνολικά κάτοικοι της Αθήνας μαζικά και μαχητικά συμμετείχαν σε εννιά ταυτόχρονες διαδηλώσεις σε ισάριθμα σημεία της Αθήνας, ενάντια στην αστυνομοκρατία και στις κάμερές της, που είχε διοργανώσει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές είχαν στείλει σαφέστατο μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την παραμονή αυτών των μέτρων, που πάρθηκαν με πρόσχημα την Ολυμπιάδα, στην πραγματικότητα όμως ήρθαν για να χτυπήσουν τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα του λαού. Συγκεντρώσεις είχαν πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια, στη συμβολή των οδών Θηβών και Πελασγίας, στους Αμπελόκηπους, στην πλατεία της Φιλαδέλφειας, στη Δάφνη, στην Καλλιθέα, στο Αιγάλεω, στον Βύρωνα και στο Γαλάτσι.

«Φτάνει πια. Οι μάσκες έπεσαν. Οι κάμερες, τα Ζέπελιν, είναι μηχανισμοί παρακολούθησης του λαού», τονίζει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, σε σχετική ανακοίνωση και καταγγέλλει την αστυνομοκρατία που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ. «Με πρόσχημα την Ολυμπιάδα -επισημαίνει- έβαλε σε ενέργεια σχέδια γενικής αστυνόμευσης του λαού της Αθήνας και των εργαζομένων με ζώνες απαγόρευσης της κοινωνικής δραστηριότητας και παρακολούθησης με χιλιάδες κάμερες που τοποθέτησε σε όλο το Λεκανοπέδιο και την πτήση του Ζέπελιν».

«Τα μέτρα γενικής αστυνόμευσης, ΝΑΤΟικής επιτήρησης των ολυμπιακών αγώνων, είναι ενταγμένα στο γενικότερο αντιδημοκρατικό πλαίσιο που προωθεί η άρχουσα τάξη και ο ιμπεριαλισμός. Στρέφονται ενάντια στο λαϊκό κίνημα όπως έγινε στη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Τότε που η κυβέρνηση έστρεψε τις κάμερες παρακολούθησης πάνω στους απεργούς. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ. Για αυτά τα αντιδημοκρατικά μέτρα, έχει βαριές ευθύνες το ΠΑΣΟΚ γιατί και αυτό τα σχεδίασε όταν ήταν κυβέρνηση», υπογραμμίζει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ.

Και καταλήγει:

Η Ολυμπιάδα των πολυεθνικών και των χορηγών δεν πρέπει να αφήσει πίσω της τους μηχανισμούς που έστησαν σε βάρος του λαού.

- Να ξηλωθούν τώρα οι κάμερες παρακολούθησης και να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι.

- Να συγκροτηθούν παντού επιτροπές αγώνα συνδικάτων, μαζικών φορέων, συλλόγων ενάντια στους αντιλαϊκούς μηχανισμούς και τις κάμερες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πιέσεις και εκβιασμοί για τις χαφιεδοκάμερες (2004-10-13 00:00:00.0)
Ζήτησε να κατέβουν και... τέρμα (2004-10-02 00:00:00.0)
Σύσκεψη της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» (2004-09-26 00:00:00.0)
Δυναμικό ΟΧΙ στις κάμερες παρακολούθησης (2004-09-09 00:00:00.0)
ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ οι κάμερες παρακολούθησης (2004-08-28 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε τον αγώνα (2004-08-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ