Σάββατο 2 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΑ ΓΙΑ ΚΑΜΕΡΕΣ
Ζήτησε να κατέβουν και... τέρμα

Με μια απλή ανακοίνωση - καταγγελία για τη συνέχεια της λειτουργίας των συστημάτων παρακολούθησης, ζητώντας να αποσυνδεθούν οι κάμερες και να προσγειωθεί το «Ζέπελιν» και χωρίς να αποδίδει καμία πολιτική ευθύνη, αρκέστηκε να αντιμετωπίσει η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ), στη χτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης, τα γενικότερα αντιδημοκρατικά μέτρα που έχουν επιβληθεί, με πρόσχημα την Ολυμπιάδα. Αλλωστε, στο ίδιο πνεύμα συμβιβασμού με τους χαφιεδίστικους μηχανισμούς αστυνόμευσης και παρακολούθησης των εργαζομένων είχε κινηθεί η πλειοψηφία όλο το προηγούμενο διάστημα, χωρίς να βγάλει κουβέντα, στο όνομα πάντα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σ' αυτά τα πλαίσια, απέρριψαν και το ψήφισμα που κατέθεσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία προτείνοντας να το υιοθετήσει το ΕΚΑ, με το οποίο καταγγέλλει συγκεκριμένες πολιτικές και τις κυβερνήσεις για τα αντιδημοκρατικά μέτρα που προωθούνται. Συγκεκριμένα το ψήφισμα της ΔΑΣ σημειώνει:

«Να ξηλωθούν οι κάμερες χαφιέδες. Να καταργηθούν όλοι οι αντιδημοκρατικοί νόμοι και οι μηχανισμοί παρακολούθησης. Καταγγέλλουμε το χαφιεδισμό και την αστυνομοκρατία που επέβαλλε η κυβέρνηση της ΝΔ με πρόσχημα την Ολυμπιάδα, βάζοντας σε ενέργεια επιχειρησιακά σχέδια γενικής αστυνόμευσης του λαού της Αθήνας και των εργαζομένων, με ζώνες απαγόρευσης της κοινωνικής δραστηριότητας και παρακολούθησης με χιλιάδες κάμερες που τοποθέτησε σε όλο το Λεκανοπέδιο και την πτήση του "Ζέπελιν".

Τα μέτρα γενικής αστυνόμευσης, χαφιεδισμού και ΝΑΤΟικής επιτήρησης των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ενταγμένα στο γενικότερο αντιδημοκρατικό πλαίσιο που προωθεί η άρχουσα τάξη και ο ιμπεριαλισμός, με τους «τρομονόμους» και άλλους αντιδραστικούς νόμους και στρέφονται ενάντια στο εργατικό κίνημα.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ γι' αυτά τα αντιδημοκρατικά μέτρα, για τα οποία έχει βαριές ευθύνες και το ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτά σχεδιάστηκαν όταν ήταν κυβέρνηση. Καλούμε το λαό με τη μαζική πάλη του να σπάσει τα μέτρα αστυνόμευσης και χαφιεδισμού. Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο φαινόμενο που συμβαίνει στο κτίριο του ΟΤΕ στην Πατησίων, όπου έχει εγκατασταθεί κλιμάκιο πρακτόρων Αμερικανών, Ισραηλινών κ.ά. Να φύγει τώρα η χαφιεδοφωλιά των ξένων πρακτόρων από το κτίριο του ΟΤΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ