Σάββατο 2 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κεφάλαιο προς εκμετάλλευση...

Νέες εξαγγελίες, για την Τρίτη Ηλικία τη φορά αυτή, έγιναν από την δήμαρχο Αθηναίων, Ντ. Μπακογιάννη. Τώρα, λέει, θα ενισχύσει τα εθελοντικά προγράμματα, στα οποία θα ενταχθούν οι ηλικιωμένοι. Ετσι - πάντα σύμφωνα με την δήμαρχο - θα αποδειχθεί πως τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας «αποτελούν κεφάλαιο για την κοινωνία».

Το ερώτημα είναι, όμως, πώς μπορούν οι ηλικιωμένοι να αποτελούν «κοινωνικό κεφάλαιο», όταν οι κυβερνήσεις της χώρας (προηγούμενες και σημερινή) τους κρατούν συστηματικά στην ανέχεια. `Η, μήπως, πιστεύει η δήμαρχος Αθηναίων ότι θα ...ξεχνάνε τα πολλά και σοβαρά οικονομικά και άλλα προβλήματα, που τους βασανίζουν καθημερινά, επειδή θα καθαρίζουν πάρκα και, επομένως, θα αισθάνονται (όπως θεωρεί η ίδια) χρήσιμοι..;

Ας μην επιχειρεί, λοιπόν, η κ. Μπακογιάννη, να ρίξει στάχτη στα μάτια των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας. Οι ηλικιωμένοι, όλοι αυτοί, που έφτιαξαν με τα χέρια τους όλα όσα υπάρχουν σήμερα γύρω μας, θα γίνουν «κεφάλαιο για την κοινωνία», όταν πάρουν αξιοπρεπείς - τουλάχιστον - συντάξεις. Οταν αποκτήσουν πλήρη και εντελώς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και πολλά ακόμη.

Εκτός και αν η κ. δήμαρχος εννοούσε κεφάλαιο προς εκμετάλλευση και, επομένως, την ...παρεξηγήσαμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ