Σάββατο 2 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ολοι στο συλλαλητήριο...

«Σκλάβοι σε ξένους δρόμους / ζυγιάζαμε στα πόδια μας την πλήξη. / Κι όταν στη μοναξιά τους τα λουλούδια / έσταζαν μέσα μας την υποψία τους, / γυρίζαμε και πάλι στις σκηνές μας / σέρνοντας βαριά τα βήματά μας / πάνω στα ίχνη της ελπίδας» (Γιάννης Καραβίδας)

Η «λογική» του συστήματος (δικομματισμού) είναι μια συστηματική, οργανωμένη μηχανή, κατεδάφισης των κεκτημένων και όχι μόνον. Οι βιαστές των ποικίλων «εκσυγχρονιστικών» διαθέσεων... Οι βιαστές των λαϊκών κατακτήσεων να εγκαλούν διαρκώς τους «βιασθέντες» (εργάτες, μικρομεσαίους, αγρότες, μικροβιοτέχνες, υπαλλήλους, κ.ο.κ.), να σηκώσουν τα οικονομικά βάρη, αναιρώντας κάθε ελπίδα βελτίωσης της ζωής τους. Η κυνικότητά τους: Εντείνεται η αντιλαϊκή ρότα της οικονομικής πολιτικής, με συγκεκριμένα μέτρα προς το κεφάλαιο και γενικόλογα ευχολόγια προς τους εργαζόμενους. Οι αντιλαϊκοί δικομματικοί εταίροι (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) συμφωνούν στην αντιδραστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, στα αντιασφαλιστικά μέτρα, στις αντεργατικές διαρθρωτικές αλλαγές και τις κάθε λογής «απελευθερώσεις»...

Ολο και περισσότερο στις μέρες μας, μιλώντας για την κατάσταση στον κόσμο, αναφερόμαστε σε ένα μόνον: «Επιστροφή στη βαρβαρότητα». Μια διευρυνόμενη βαρβαρότητα, που εκδηλώνεται σ' όλα τα πεδία και τις εκφράσεις της ζωής μας: Στο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό - έως και το δικαίωμα στη ζωή. Σήμερα που η ιμπεριαλιστική μηχανή, με κύριους μοχλούς τις ΗΠΑ - ΕΕ, ΝΑΤΟ, «καθορίζουν» το «δικαίωμα» ζωής και θανάτου πάνω σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα σ' αυτόν τον πλανήτη... Η νέα τάξη του αίματος προκαλεί την ατροφία του πνεύματος, καταστρέφει τη βιόσφαιρα, λεηλατεί τους πόρους του πλανήτη. Τελειοποιεί τα θανατηφόρα όπλα. Καταδικάζει οποιονδήποτε πνευματικό άνθρωπο πέσει στα νύχια της. Κι ο «πολιτισμός» του καπιταλισμού «προχωρεί», αφού στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, σε Ιράκ, Αφγανιστάν - παλιότερα στα Βαλκάνια - σκοτώνουν τους λαούς, με νέους τεχνολογικούς τρόπους.

Επιστρατεύονται απ' το σύστημα εξουσίας (ΕΕ - ΔΝΤ - αστική τάξη) Κεϋνσιαστές, φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, φερέφωνα παντός τύπου. Ψελλίζουν ότι η ισορροπία της αγοράς «διαταράχτηκε», επειδή δεν τηρήθηκαν οι κανόνες του «υγιούς καπιταλιστικού ανταγωνισμού»!!! «Εξηγούν», επί ματαίω, ότι το κραχ του Χρηματιστηρίου, η βίαιη αναδιανομή προς το κεφάλαιο συνέβη, επειδή οι κάτοχοι τίτλων «κακώς» πανικοβλήθηκαν!! Επειδή εργαζόμενοι, «αγνοώντας» τα οικονομικά «δεδομένα» και «θέσφατα», επιμένουν στην αντιπαλότητα με την πλουτοκρατία!!! Ε, ναι, οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο απ' την ταξική τους πάλη. Το δρόμο αυτό αναδείχνει το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, στις 9 Οκτώβρη. Καλώντας τους ανθρώπους του μόχθου, του πολιτισμού, να αντισταθούν στα νέα «ελαστικά» μοντέλα εργασίας, στις νέες μορφές εκμετάλλευσης, που σημαίνουν χτύπημα του δικαιώματος σε Εργασία - Ασφάλιση, Περίθαλψη. Σημαίνουν χτύπημα του δικαιώματος στη συλλογική διεκδίκηση.

Απέναντι στη διαρκώς αυξανόμενη αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει εξαπολυθεί, ο μόνος δρόμος βρίσκεται στο μέτωπο της αντίστασης των εργαζομένων, στην οργάνωση της αντεπίθεσής τους. Η Ολυμπιακή εικονική πραγματικότητα, το αρχαίο πνεύμα ντοπαρισμένο τέλειωσε. Το σύστημα εξουσίας του καπιταλισμού είναι αδηφάγο. Θέλει να είμαστε με μικρότερους μισθούς, υψηλότερη ανεργία, μεγαλύτερη φτώχεια, με μηχανισμούς καταστολής, ως απειλή. Γι' αυτό η παρουσία μας στο συλλαλητήριο της 9ης Οκτώβρη είναι αναγκαία. Για το δυνάμωμα του Αντιιμπεριαλιστικού, Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης, σε επίπεδα όλο και πιο υψηλά.


Παναγιώτης ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μια άθλια προπαγάνδα(2010-05-07 00:00:00.0)
Κομμουνισμός και υπεύθυνος άνθρωπος - πολίτης(2009-01-21 00:00:00.0)
«Δεν αρκεί να αγαναχτείτε»(2005-10-13 00:00:00.0)
Ελα κι εσύ..!(2004-10-08 00:00:00.0)
Βαθυστόχαστη ...εκτίμηση(1996-12-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ