Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
«Δεν αρκεί να αγαναχτείτε»

Στελέχη του ΠΑΜΕ μετέφεραν χτες στους εργαζόμενους το κάλεσμα στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο

Από τη χτεσινή περιοδεία στα Πλυντήρια του ΙΚΑ Καλλιθέας
Από τη χτεσινή περιοδεία στα Πλυντήρια του ΙΚΑ Καλλιθέας
«Δεν αρκεί να διαπιστώνουμε τα προβλήματα. Το κύριο είναι πώς θα αλλάξουμε την κατάσταση. Ας κάνουμε ένα πρώτο βήμα συμμετέχοντας μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη. Για να αναδείξουμε όλα τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα, αλλά και τις αιτίες για τα προβλήματα και τους ενόχους». Με τα λόγια αυτά ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους στα Πλυντήρια και τον Ιματισμό του ΙΚΑ στην Καλλιθέας, να μπουν μπροστά στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής τους.

Κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΜΕ βρέθηκε χτες στο χώρο των πλυντηρίων και μίλησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι ξεχείλιζαν από αγανάκτηση για τις άθλιες συνθήκες δουλιάς. «Εδώ γίνεται το πλύσιμο και η φροντίδα του ιματισμού όλων των ιατρείων του ΙΚΑ της Αττικής και των τριών νοσοκομείων του Ιδρύματος. Μιλάμε για τεράστιο όγκο δουλιάς. Ημασταν 70 εργαζόμενοι και έχουμε μείνει 35. Φεύγει προσωπικό συνεχώς, αλλά προσλήψεις δε γίνονται. Δουλεύουμε σαν τα γουρούνια, μέσα στα αίματα. Αλλά δεν παίρνουμε νοσοκομειακό επίδομα, ούτε Βαρέα και Ανθυγιεινά», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Σούφλας που δουλεύει στην υπηρεσία 21 χρόνια.

Με την ίδια αγανάκτηση περιέγραψαν την κατάσταση και οι άλλοι εργαζόμενοι. Δείχνοντας στα στελέχη του ΠΑΜΕ το παμπάλαιο κτίριο που είναι πλέον σε άσχημη κατάσταση, τις στοίβες με τα σεντόνια και τις ιατρικές μπλούζες που έχουν κυριολεκτικά κατακλύσει το χώρο. «Είμαι 58 χρονών και δεν αντέχω πια να σιδερώνω εκατοντάδες σεντόνια και μπλούζες την ημέρα. Η δουλιά βγαίνει μόνο και μόνο γιατί τεντωνόμαστε στα όριά μας, επειδή συναισθανόμαστε ότι έχουμε ευθύνη προς τους αρρώστους», είπε χαρακτηριστικά στο κλιμάκιο η κυρία Αννα. Και οι άλλοι εργαζόμενοι συμπλήρωσαν ότι απ' το χνούδι που βγάζουν τα ρούχα αντιμετωπίζουν αλλεργικά και αναπνευστικά προβλήματα.

«Η συρρίκνωση και του προσωπικού του ΙΚΑ συνδέεται άμεσα με την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που βάζουν στο περιθώριο τις ανάγκες των εργαζομένων γιατί κοστίζουν! Μεγάλες ευθύνες έχουν και οι συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων που εναρμονίζονται με την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, που γίνεται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, που για τους εργαζόμενους σημαίνει βαρβαρότητα», τόνισε ο Δ. Αγκαβανάκης. «Οι εργαζόμενοι είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο. Εχουμε το δικαίωμα να πάρουμε όσα μας ανήκουν, ό,τι χρειαζόμαστε για να ζήσουμε καλά. Αν βγούμε στους δρόμους θα μας πάρουν υπόψη. Φοβούνται την οργή του λαού», κατέληξε ο Δ. Αγκαβανάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ