Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΕΝ
Αντιδρούν στη ραγδαία ιδιωτικοποίηση

Διογκώνονται οι αντιδράσεις των σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) σε ολόκληρη τη χώρα, απέναντι στο νομοσχέδιο που συνέταξε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας κατ' εντολή των εφοπλιστών, με το οποίο, συνεχίζοντας και διευρύνοντας το Ν. 3153/2003 της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, υποβαθμίζει ραγδαία ολόκληρο το κεφάλαιο της Ναυτικής Εκπαίδευσης, παραδίνοντάς τη στους ιδιώτες.

Ηδη, από την αρχή της βδομάδας, οι σπουδαστές της ΑΕΝ στον Ασπρόπυργο, στην Υδρα, στα Ιόνια νησιά, στη Χίο, μέσα από γενικές συνελεύσεις, πήραν απόφαση καταδίκης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Ανάλογες αποφάσεις, μέσα από γενικές συνελεύσεις, αναμένεται να πάρουν πολύ σύντομα οι σπουδαστές και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου υπάρχουν ΑΕΝ.

Μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα, το Πανελλαδικό Συντονιστικό για τη Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση, που απαρτίζουν οι ΠΕΜΕΝ - ΑΕΝ - ΚΕΣΕΝ - ΠΕΕΔΝΕ, προσανατολίζεται σε εκ νέου σύσκεψη, για τον καλύτερο συντονισμό και κλιμάκωση του αγώνα του ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Κεντρικά αιτήματα του Συντονιστικού και των σπουδαστών είναι: ΟΧΙ στην παράδοση της Ναυτικής Εκπαίδευσης στους ιδιώτες, Ενιαία - Δημόσια - Δωρεάν Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση, ισοτιμία των διπλωμάτων με τα αντίστοιχα της στεριάς, αποστρατικοποίηση των σχολών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ