Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ
Πολτοποιήθηκε μέσα στο μεικτήρα

Ο θάνατος ενός 48χρονου εργάτη ανακαλύφθηκε μόνο όταν οικοδόμοι στον Αυλώνα είδαν το κομμένο πόδι του να πέφτει από την μπετονιέρα

Ενα ακόμα αποτρόπαιο εργοδοτικό έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης καταγράφηκε χτες σε επιχείρηση παρασκευής σκυροδέματος στο Σχηματάρι. Ο 48χρονος εργάτης Σωτήρης Καρακύρης από τη Θήβα πολτοποιήθηκε στο μεικτήρα του εργοστασίου, πάνω στο μεροκάματο, γεγονός που αποκαλύφθηκε με τον πιο μακάβριο τρόπο, όταν το σκυρόδεμα που παρασκεύαζε έφτασε στον τελικό προορισμό του, σε οικοδομή του Αυλώνα!

Οι εργαζόμενοι της οικοδομής, γύρω στις 11.30 το πρωί, την ώρα που μπετονιέρα άδειαζε το περιεχόμενό της στην πρέσα, αντίκρισαν να πέφτει από αυτή ένα ανθρώπινο πόδι. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η μπετονιέρα οδηγήθηκε στο Σχηματάρι. Εκεί κλήθηκε ιατροδικαστής και η Επιθεώρηση Εργασίας. Ο κάδος του οχήματος πλύθηκε, αλλά δε βρέθηκε κάτι μέσα σε αυτόν. Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στις εγκαταστάσεις της εταιρίας όπου φορτώθηκε το σκυρόδεμα. Αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν μέσα στο μεικτήρα από τον οποίο φορτώθηκε το μπετόν στο όχημα, τα μέλη του 48χρονου εργάτη.

Η μπετονιέρα είχε φορτώσει στις 11 το πρωί έτοιμο σκυρόδεμα από το εργοστάσιο «Μπινιάκος ΕΠΕ» στο Σχηματάρι. Από την αστυνομία αναζητούνταν μέχρι αργά χτες το βράδυ ο ιδιοκτήτης και ο υπεύθυνος της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ