Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥ «ΚΛΩΝΑΤΕΞ»
Προετοιμάζουν την απεργία του κλάδου

Η εργοδοσία επισπεύδει το κλείσιμο των δύο εργοστασίων στη Νάουσα και την απόλυση 110 εργαζομένων στην Κομοτηνή

Ο αγώνας των εργαζομένων στα «Κλωστήρια Ναούσης» παίρνει συνέχεια με τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία του κλάδου

Motion Team

Ο αγώνας των εργαζομένων στα «Κλωστήρια Ναούσης» παίρνει συνέχεια με τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία του κλάδου
Ανυποχώρητοι και αποφασισμένοι να στείλουν καθολικά και συντονισμένα το μήνυμα αντίστασης στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας είναι οι εργαζόμενοι στα κλωστοϋφαντουργικά εργοστάσια του Ομίλου «ΚΛΩΝΑΤΕΞ» του Λαναρά, προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), για τις 19 Οκτώβρη και οργανώνουν απεργιακές συγκεντρώσεις σε πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Μέσα από την απεργία, κλιμακώνουν τον αγώνα ενάντια στα σχέδια του Λαναρά για μαζικές απολύσεις στα «Κλωστήρια Ναούσης» και στη «ΦΑΝΚΟ» (FANCO). Συνάμα, στέλνουν ξεκάθαρο το μήνυμα πως από εδώ κι εμπρός ενιαία θα είναι η απάντηση στην αντεργατική επίθεση της εργοδοσίας που χτυπά ταυτόχρονα όλους τους εργαζόμενους στα εργοστάσια του ομίλου και το δικαίωμά τους στη δουλιά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τις τελευταίες μέρες ο μηχανισμός της εργοδοσίας σε συνεργασία με το υπουργείο Απασχόλησης μεθοδεύει την επίσπευση του κλεισίματος των δύο εργοστασίων (Β΄ και «Ολυμπιακή») των «Κλωστηρίων Νάουσας» στη Νάουσα και την απόλυση των 110 εργαζομένων που απασχολούνται σ' αυτά.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο των «Κλωστηρίων Νάουσας» στον Εβρο (πρώην «ΟΤΤΟ Εβρος») εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από την απειλή της διαθεσιμότητας και της μείωσης προσωπικού.

Στο εργοστάσιο της «ΦΑΝΚΟ» στην Κομοτηνή, οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόφαση της εταιρίας να μειώσει το προσωπικό κατά περίπου 100 εργαζόμενους με τη μέθοδο της «οικειοθελούς» απόλυσης.

ΗΛΙΟΦΙΝ - ΕΡΓΟΤΕΞΤΙΛ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από παρέμβαση της ΟΕΚΙΔΕ, ο υφυπουργός Απασχόλησης δεσμεύτηκε χτες να ενισχύσει άμεσα οικονομικά τους εργαζόμενους της «ΕΡΓΟ ΗΛΙΟΦΙΝ» και «ΕΡΓΟ ΤΕΞΤΙΛ» που συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δεδουλευμένων τους.

Στη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε χτες στο υπουργείο Απασχόλησης, ο Γ. Γιακουμάτος δεσμεύτηκε για άμεση καταβολή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος 1.500 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο, πάγωμα των δόσεων για όσους έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια από τον ΟΕΚ, κουπόνια για αγορά βιβλίων για τα παιδιά (μαθητές, φοιτητές) των εργαζομένων και προκαταβολή του επιδόματος ανεργίας που θα αρχίσει να καταβάλλεται κανονικά από τα τέλη Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ