Σάββατο 2 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Αποφεύγει να καλύψει ανοιχτά τα στελέχη του

Η «σκληρή» δήλωση που οι άνθρωποι της Χαριλάου Τρικούπη διατυμπάνιζαν ότι θα κάνει ο Γ. Παπανδρέου, με αφορμή τα σκάνδαλα για τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, χτες μετατράπηκε σε μια παρέμβαση «χαμηλών» τόνων, διατυπωμένη με τέτοιο ύφος, ώστε να εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ σαν υπέρμαχο της «κάθαρσης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που είχε με νομάρχες του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι το κόμμα του «είναι υπέρ της απόλυτης διαφάνειας» και «υπέρ της αλήθειας». Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε να «λάμψει η αλήθεια», αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό την «επίθεση» που δέχεται από την κυβέρνηση, προκειμένου ο ίδιος να εμφανιστεί σαν εξαγνιστής και κυρίως να ξεπλύνει τις πολιτικές ευθύνες που βαραίνουν το κόμμα του.

Μάλιστα, ενώ ο Γ. Παπανδρέου ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους «αν κρατά αποστάσεις» από τους δυο πρώην υπουργούς Εθνικής Αμυνας και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ακ. Τσοχατζόπουλου και Γ. Παπαντωνίου, στη θητεία των οποίων αναφέρεται το εισαγγελικό έγγραφο για τις προμήθειες στα εξοπλιστικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά και δήλωσε: «Θέλουμε η αλήθεια να διευρύνει τη συζήτηση και την αξιολόγηση σε όλο το φάσμα της πολιτικής της Εθνικής Αμυνας μέχρι και σήμερα».

Συγχρόνως, ο Γ. Παπανδρέου, μπορεί να επιχείρησε να πείσει ότι το ΠΑΣΟΚ «απαιτεί» η διαδικασία «της Εξεταστικής Επιτροπής να είναι σύντομη και άμεση», αλλά, στην ουσία, φιλοδοξεί η ανούσια διαμάχη με την κυβέρνηση να επιμηκυνθεί και να αποτελέσει πεδίο βασικής αντιπαράθεσης, μεταξύ του δικομματισμού.

Η πλήρης ταύτιση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν επιτρέπει στον Γ. Παπανδρέου να ασκεί ...σκληρή αντιπολίτευση, αφού η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση αποτελεί συνέχεια της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και χαίρει πλήρους στήριξης από τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση.

Η όξυνση του κλίματος πόλωσης και κυρίως οι συχνές πυκνές αναφορές για πρόωρες εκλογές, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, διευκολύνουν τον Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, στο παιχνίδι αποπροσανατολισμού των λαϊκών μαζών. Οι αναφορές του Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης με τους νομάρχες του ΠΑΣΟΚ, ότι το κόμμα του «δε θα δεχτεί την πολιτική ομηρία» και ότι είναι «έτοιμο για εκλογές», σηματοδοτούν ότι το επόμενο διάστημα η σκανδαλολογία και η εκλογολογία θα κυριαρχήσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Εξάλλου, στις δηλώσεις του, ο Γ. Παπανδρέου, όταν κλήθηκε εκ νέου να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική και ιδιαίτερα για τη «χρηματοδότηση» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εντελώς δημαγωγικά και ενώ οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μετέφεραν αρμοδιότητες στους δήμους και τις νομαρχίες χωρίς τους ανάλογους κρατικούς πόρους, χτες ...καταδίκασε ακριβώς αυτήν την πρακτική.

Μάλιστα, ο ίδιος ανακάλυψε ότι «ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης φορτώνει βάρη στον μέσο Ελληνα, στην οικογένεια, στον εργαζόμενο, στον μισθωτό»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ