Σάββατο 2 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
Βάλτε τέρμα σ' αυτήν την πολιτική

Στους εργαζόμενους στα «Ολύμπικ Κέτερινγκ», στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» περιόδευσε ο Χρ. Κατσώτης, στέλεχος του ΚΚΕ

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι να μπουν μπροστά, να παλέψουν, να συγκρουστούν μ' αυτήν την πολιτική που εξυπηρετεί το κεφαλαίο και την αύξηση των κερδών του, σε βάρος των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, υπογράμμισε ο Χρήστος Κατσώτης, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στους εργαζόμενους των «Ολύμπικ Κέτερινγκ», στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», κατά τη διάρκεια περιοδείας του. Ενα αποφασιστικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση αποτελεί το συλλαλητήριο του ΚΚΕ στις 9 Οκτώβρη και γι' αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να δηλώσουν αποφασιστικό «παρών».

«Πρέπει να σφραγίσουμε με την παρουσία μας στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ τις εξελίξεις», υπογράμμισε ο Χρ. Κατσώτης. Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην έχουν καμία αυταπάτη για το ποια πολιτική ακολουθεί η ΝΔ, καθώς όπως ανέφερε: «Σκληρή λιτότητα, αύξηση των έμμεσων φόρων προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2005 για το λαό. Για τις επιχειρήσεις όμως προβλέπει νέες φοροαπαλλαγές. Η κυβέρνηση δίνει νέες επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο για να απασχολεί τζάμπα εργάτες, να μη βάζουν οι εργοδότες καθόλου το χέρι στην τσέπη. Για μας τους εργαζόμενους η πραγματικότητα είναι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ακόμα και οι συμβάσεις μιας μέρας, οι άθλιοι μισθοί, η ανασφάλιστη εργασία, το παραπέρα χτύπημα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, η ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας, κλπ. Αυτήν ακριβώς την πολιτική εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ, την ίδια εφαρμόζει και η ΝΔ κατ' εντολή της ΕΕ».

Η κατάσταση στα «Ολύμπικ Κέτερινγκ» απεικονίζει αυτά ακριβώς που περιέγραψε ο Χρ. Κατσώτης, καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οι δε μισθοί της πλειοψηφίας κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε περιοδεία στο ξενοδοχείο «Σοφιτέλ» και συζήτηση με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους την ώρα του διαλείμματος στην τραπεζαρία του προσωπικού. Εκεί ο Χρ. Κατσώτης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, υπογράμμισε ότι σ' αυτόν τον πολύμηνο αγώνα που δίνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, διεκδικώντας πλήρη και σταθερή εργασία, μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους, το μόνο κόμμα που συμπαραστάθηκε ενεργά ήταν το ΚΚΕ. «Εμείς οι ξενοδοχοϋπάλληλοι πρέπει να συμμετέχουμε αποφασιστικά σ' αυτό το συλλαλητήριο, γιατί τα αιτήματα που προβάλλει το ΚΚΕ, είναι τα αιτήματα που παλεύουμε όλο αυτό το διάστημα σαν κλάδος», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ