Σάββατο 2 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πες πες... κάτι θα μείνει

Οι κυρίαρχες σήμερα αντιλήψεις θέλουν την εκπαίδευση κατ' όνομα μόνο δημόσια και δωρεάν. Τη θέλουν πλήρως υποταγμένη στην αγορά και στις απαιτήσεις των δυνάμεων που κυριαρχούν σ' αυτή. Τις αντιλήψεις αυτές εξυπηρετούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η σημερινή της ΝΔ. Επειδή, όμως, υπάρχουν αρκετές αντιστάσεις στο λαό και τη νεολαία, αναλαμβάνουν διάφοροι καλοθελητές το ρόλο της ζύμωσης στην κοινωνία των αντιλήψεων αυτών.

Εναν τέτοιο ρόλο ζύμωσης έπαιξε και η ημερίδα που συνδιοργάνωσαν την Τετάρτη ο Δήμος Κηφισιάς κι ένα φροντιστήριο της περιοχής, με θέμα «Πανεπιστήμιο και αγορά εργασίας». Από το βήμα της ημερίδας παρέλασαν διάφοροι για να πουν - ο καθένας με τον τρόπο του - ότι η αιτία της μεγάλης ανεργίας των πτυχιούχων σήμερα βρίσκεται στη μη προσαρμογή των πανεπιστημίων στη «νέα εποχή».

Σ' αυτό το πνεύμα, ο Α. Ανδριανόπουλος εντόπισε το πρόβλημα των πανεπιστημίων στην έλλειψη αυτοδυναμίας, αξιολόγησης και κυρίως ανταγωνισμού που θα κατηγοριοποιήσει τις σχολές σε καλές και κακές κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το εντόπισε στην έλλειψη μεταπτυχιακών, γιατί κατά τη γνώμη του το πρώτο πτυχίο είναι για να αποκτά ο νέος κριτική ικανότητα(!) και μόνο το μεταπτυχιακό είναι αυτό που πρέπει να δίνει επαγγελματική εκπαίδευση. Κοινή συνισταμένη τους, να παίρνει πλήρη εκπαίδευση όποιος έχει να πληρώσει γι' αυτή..!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ