Σάββατο 2 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... διάφανα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΘΟΛΟΥ ...κακή η πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και να έρθουν όλα στο φως σχετικά με τις εξοπλιστικές δαπάνες.

Αραγε, στην πρότασή του περιλαμβάνεται και η πληροφόρηση του Ελληνα φορολογούμενου, σχετικά με τη ΝΑΤΟική αναγκαιότητα των εξοπλιστικών δαπανών; `Η, μήπως, αυτό δεν αποτελεί πλευρά της αλήθειας;

Αν κρίνουμε από την πρακτική του ως πρώην υπουργού Εξωτερικών και στελέχους της προηγούμενης κυβέρνησης, κάθε άλλο, φυσικά, παρά επιδιώκει να στραφεί εκεί ο προβληματισμός των ημερών.

Βλέπετε, άλλο πράγμα είναι οι δικομματικές κόντρες με τη Νέα Δημοκρατία για τους εξοπλισμούς και ο εντυπωσιασμός που προκαλούν και άλλο να θέτουμε σε συζήτηση και, πολύ περισσότερο, σε τυχόν αμφισβήτηση, τις «συμβατικές μας υποχρεώσεις» προς τη «συμμαχία».

Τη θυμάστε, μήπως, τη συγκεκριμένη έκφραση («συμβατικές υποχρεώσεις»); Τη χρησιμοποιούσε επί ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαππας, προκειμένου να δικαιολογήσει την εμπλοκή της βάσης της Σούδας στον πόλεμο του Ιράκ...

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ «τομές» στην οικονομική πολιτική ο φετινός προϋπολογισμός, υποστηρίζει ο ΣΕΒ και ζητά ακόμη σκληρότερη λιτότητα, για τα λαϊκά στρώματα. Οι βιομήχανοι επιβεβαιώνουν με σαφήνεια ότι τίποτε δεν τους αρκεί...


Παπαγεωργίου Βασίλης

Από την άλλη, μάλλον, έχουν δίκιο στη διαπίστωση ότι δεν κάνει ...«τομές»! Δεν είναι «τομές» αυτές που προβλέπει για την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Ασφάλιση. Είναι ...κοψίματα με πριόνι.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΦΤΙΣΕΙ κανείς τις απολύσεις, παραμένουν ...απολύσεις. Μπορεί η νέα διοίκηση του ΟΤΕ να έχει ταλέντο στα «βαφτίσια» και να μιλά για «εξορθολογισμούς» και «εξισορροπήσεις», όμως, με τις λέξεις δεν αλλάζει η πραγματικότητα.

Κι αν οι υπουργοί Μεταφορών και Απασχόλησης είναι τόσο ...δυσαρεστημένοι, όσο τους εμφανίζουν κάποια δημοσιεύματα, από τις τακτικές του διοικητή του Οργανισμού κ. Βουρλούμη, δεν έχουν παρά να το πουν δημόσια, για να το μάθουμε κι εμείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ