Σάββατο 28 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Σε ρόλο πλασιέ μη ανιχνεύσιμων ουσιών...

Σε συνέντευξή του, ο Ντικ Πάουντ χαρακτηρίζει «ηλίθιους» όποιους αθλητές κάνουν χρήση στανοζολόλης, επειδή η ουσία εντοπίζεται εύκολα στους ελέγχους αντι-ντόπινγκ..!

Ως πλασιέ νέων αναβολικών ουσιών που κυκλοφορούν στην αγορά, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ (WADDA) Ντικ Πάουντ. Ο υπέρμαχος της λογικής «ντοπαρισμένος είναι όποιος "πιάνεται" ντοπαρισμένος», Καναδός «αθάνατος», σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, ούτε λίγο ούτε πολύ, χλεύασε τους αθλητές επειδή κάνουν χρήση «ξεπερασμένων ουσιών» (σ. σ. όπως η στανοζολόλη) με αποτέλεσμα να πιάνονται στους ελέγχους αντι-ντόπινγκ!

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του, που μεταδίδει το ΑΠΕ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πραγματικά δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είτε πρέπει να οφείλεται (σ.σ. εννοεί η συμπεριφορά των αθλητών) στην απόλυτη αλαζονεία, είτε στην ηλιθιότητα. Αυτά τα αναβολικά χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια. Γίνονται έλεγχοι για τη στανοζολόλη από την εποχή που βρέθηκε θετικός σ' αυτή την ουσία ο Μπεν Τζόνσον το 1988. Ολοι την ξέρουν. Το να βρεθείς θετικός σε αυτή την ουσία είναι απολύτως χαζό».

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που εντείνονται οι φήμες για την καινούρια γενιά αναβολικών (σ.σ. ιδιαίτερα στις ΗΠΑ), που έρχεται να χαρακτηρίσει σαν ξεπερασμένα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Ο Ντ. Πάουντ αν και προσπάθησε να κινηθεί στο πνεύμα της άνευ ουσίας χρήσης του αναβολικού στανοζολόλη, ουσιαστικά σύστησε στους αθλητές να το αποφεύγουν γιατί η ουσία εντοπίζεται σε ελέγχους.

Επιπλέον, ο Ντικ Πάουντ αναφέρθηκε και στη Ρωσίδα σφαιροβόλο, Ιρινα Κορζαρένκο, η οποία βρέθηκε θετική σε χρήση της ουσίας και της αφαιρέθηκε το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στην Αρχαία Ολυμπία. «Νομίζω - είπε - πως ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για την αθλήτρια, η οποία πήγε εκεί και νόμιζε πως θα ξεφύγει. Το μήνυμά μας είναι το εξής: Δεν έχει σημασία ποιος είσαι ή τι συμβαίνει, θα τους πιάσουμε και θα τους αποκλείσουμε από τους Αγώνες».

Μιλώντας για τους ελέγχους που διενεργεί η ΔΟΕ είπε: «Πιστεύαμε πως τα θετικά δείγματα στην Αθήνα θα είναι περισσότερα από τα δείγματα στο Σίδνεϊ. Η ΔΟΕ πραγματοποιεί περισσότερους ελέγχους. Διπλασιάσαμε τον αριθμό των τεστ στο Σίδνεϊ. Σίγουρα προοδεύουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ