Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το βαμβάκι της ΝΔ...

Πριν δύο χρόνια, την 1η του Σεπτέμβρη, ο υπεύθυνος του Τομέα Γεωργίας της ΝΔ Ευ. Μπασιάκος, σχολίαζε τις τότε κυβερνητικές εκτιμήσεις σχετικά με την αναμενόμενη παραγωγή βάμβακος, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα τα εξής:

-- «Η Κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να ωραιοποιήσει παραπλανητικά την κατάσταση, σε σχέση με την εκτίμηση της αναμενόμενης φετινής παραγωγής βάμβακος, ξεκινά και φέτος την ίδια λανθασμένη πρακτική που εφήρμοσε και πέρυσι, για να διαψευστεί παταγωδώς στη συνέχεια».

-- «Σημασία, όμως, για το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών δεν είχε το ύψος της προκαταβολής, αλλά το ύψος της τελικής τιμής και η συνολική καλλιεργούμενη με βαμβάκι έκταση».

Ομως, στις 30 Αυγούστου του 2004, ως υφυπουργός πλέον ο Ευ. Μπασιάκος, αποφασίζει και βγάζει και μια ανακοίνωση αναφέροντας ότι η αναμενόμενη παραγωγή θα κυμανθεί στους 1.055.000 τόνους και πως η προσωρινή ελάχιστη τιμή θα είναι δύο λεπτά μεγαλύτερη από την περσινή... Το ότι οι εκκοκκιστές, για παράδειγμα, αναφέρουν ότι η παραγωγή θα είναι τουλάχιστον 1.150.000 τόνοι, ενώ από άλλους γνωρίζοντες το αντικείμενο λέγεται πως αν πάει έτσι ο καιρός η παραγωγή μπορεί να ξεπεράσει τους 1.200.000 τόνους, μάλλον δεν ενδιαφέρειν πλέον τον κύριο Μπασιάκο. Αυτός συνεχίζει τα ίδια διοικητικά μέτρα περιορισμού της παραγωγής βαμβακιού με τους προκατόχους του, ορίζοντας πως το κάθε βαμβακοχώραφο βγάζει 285 κιλά το στρέμμα!


Κ.Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ