Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Επενδυτική άνοιξη» και φθινοπωρινές ελεημοσύνες

Αισιόδοξος για το επενδυτικό κλίμα ο Δ. Σιούφας μετά τις επαφές του και με τη «Μόργκαν Στάνλεϊ»

Για την ύπαρξη προϋποθέσεων «επενδυτικής άνοιξης» έκανε λόγο χτες ο υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας, χωρίς βέβαια να αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία και παραδείγματα που να στηρίζουν τη σχετική αισιοδοξία της κυβέρνησης. Με δεδομένο, ωστόσο, ότι οι ανά τον κόσμο «επενδυτικοί παράδεισοι» ξεχωρίζουν για τις αποικιακού τύπου παροχές και διευκολύνσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο, ο υπουργός Ανάπτυξης προφανώς βασίζει την άποψή του στην πολιτική που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα με τις δηλώσεις του για το επενδυτικό κλίμα, ο υπουργός ενημέρωσε για τις εγκρίσεις αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα ενίσχυσης της «νεανικής επιχειρηματικότητας». Παρ' όλα αυτά, και μάλλον δικαίως, το ενδιαφέρον στη συνέντευξη Τύπου εστιάστηκε στις επενδυτικές προοπτικές της χώρας.

Ο Δ. Σιούφας υποστήριξε ότι το επενδυτικό κλίμα αλλάζει λόγω της επιτυχούς διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ αναφέρθηκε αόριστα στις πολλές επιχειρηματικές επαφές που έγιναν στη διάρκεια των Αγώνων και σε επαφές του ίδιου με ομολόγους του και επιχειρηματίες. Ειδικότερα, για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της διαβόητης «Μόργκαν Στάνλεϊ» επισήμανε ότι το ενδιαφέρον της να αναβαθμίσει το γραφείο της στην Ελλάδα επιβεβαιώνει το καλό κλίμα «και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα εφεξής σε όλους τους τομείς». Περισσότερο συγκεκριμένος ήταν στο ενδιαφέρον που δείχνει η γαλλική επιχείρηση ηλεκτρισμού EDF για επενδύσεις στον τομέα της κατασκευής υδροηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ και ιδιωτών, αλλά και για τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε ζητήματα εσωτερικής, τεχνικής, λειτουργίας.

Σχετικά με το πρόγραμμα για τη «νεανική επιχειρηματικότητα», ανακοίνωσε ότι έγιναν δεκτές 699 αιτήσεις στο πλαίσιο του Γ΄ Κύκλου, με προϋπολογισμό 55,3 εκατ. ευρώ και στόχο τη δημιουργία 1.740 νέων θέσεων εργασίας. Πληροφορίες για την πορεία των προηγούμενων κύκλων δε δόθηκαν, έτσι κι αλλιώς όμως η όλη υπόθεση έχει να κάνει με μερικά ψίχουλα που δίνονται για να υποστηριχτεί το ψευδεπίγραφο ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στην ίδια λογική εντάσσονται και οι δηλώσεις του υπουργού για νέα προγράμματα υπέρ των μικρομεσαίων και νέους κύκλους στα υφιστάμενα προγράμματα για νέους και γυναίκες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγαλοεπενδυτές, funds και συγκυβέρνηση εν δράσει (2015-08-05 00:00:00.0)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ (2012-12-18 00:00:00.0)
Και του χρόνου... η πλύση εγκεφάλου (2006-03-01 00:00:00.0)
Στόχος πρώτος η στήριξη του κεφαλαίου (2004-10-12 00:00:00.0)
Ερχονται νέες ανατιμήσεις (2004-08-25 00:00:00.0)
Εκλιπαρούν τους ξένους να τους προτιμήσουν (2000-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ