Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΟΦΕΛΗ: «Η Ελλάδα, με συγκεκριμένες πράξεις, έπεισε την Ευρώπη ότι σέβεται και υλοποιεί τις δεσμεύσεις της (...) τώρα πρέπει να προχωρήσει σε αποφασιστικές κινήσεις για να υπάρξουν έμπρακτα οφέλη σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Η αποκρατικοποίηση της οικονομίας, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του κράτους και το άνοιγμα των αγορών θα δημιουργήσουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ: «Φορολογικό, απολύσεις και ειδικές αμοιβές αποτελούν μια τριπλή απειλή για την κυβέρνηση Σαμαρά. Στην έκθεση των εμπειρογνωμόνων της τρόικας για λογαριασμό της Κομισιόν σημειώνεται: "Στην περίπτωση της Ελλάδας, η πολιτική αστάθεια αποτελεί τον μείζονα κίνδυνο για την εφαρμογή του προγράμματος"» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ: «Δύο δισ. δολάρια φόρους απέφυγε να πληρώσει η Google σε όλο τον κόσμο το 2011 (...) γεγονός είναι ότι μέχρι σήμερα η εταιρεία γλίτωνε τους φόρους "με νόμιμους τρόπους" όπως είπε ο Σμιντ» (στα ΝΕΑ).

Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: «Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, οι εταιρείες ζητούν διευκόλυνση στο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται και, κυρίως, να αρθούν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας στην επιχειρηματικότητα (...) Πολύ εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης (...) προσθέτοντας ότι οι εταιρείες ζητούν σταθερότερο φορολογικό καθεστώς, κάτι το οποίο θα γίνει και με το νέο επενδυτικό νόμο (...) ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΟ ΠΛΑΝΟ: «Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε κέντρο παραθεριστικής κατοικίας για Ευρωπαίους ή Ασιάτες υψηλού εισοδήματος. Χιλιάδες Ρώσοι έρχονται κάθε χρόνο, όμως ελάχιστοι μπορούν να επενδύσουν σε ακίνητα λόγω των γραφειοκρατικών εμποδίων (...) αντίστοιχο ενδιαφέρον υπάρχει και από την κινεζική πλευρά (...) η Ελλάδα μπορεί να γίνει η "Φλόριντα" της Ευρώπης» (από άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΒΡΗΚΑΝΕ ΠΑΠΑ: «Η καταδίκη της επίθεσης τραμπούκων (...) δεν αρκεί: η ανεξέλεγκτη βία τείνει να γίνει στοιχείο της ελληνικής καθημερινότητας» (στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ