Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Συγκεντρώσεις την Πέμπτη σε πολλές πόλεις της χώρας

Στην Αθήνα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ. στον ΕΟΠΥΥ (Αριστοτέλους)

«Βγαίνουμε στους δρόμους και αντιπαλεύουμε μαζί με την εργατική τάξη, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, το σύνολο των αντεργατικών πολιτικών, την κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, νόμων και διατάξεων, μνημονίων, εφαρμοστικών διατάξεων και δανειακών συμβάσεων, που μας έχουν καταδικάσει στη φτώχεια, στη δυστυχία, στην εξαθλίωση».

Αυτή τους την απόφαση κάνουν πράξη οι συνταξιούχοι σε πολλές πόλεις της χώρας που μεθαύριο, Πέμπτη, βγαίνουν συντονισμένα στους δρόμους, διεκδικώντας: Να δοθούν άμεσα τα φάρμακα δωρεάν χωρίς προαπαιτούμενα και περιορισμούς. Να μην εφαρμοστεί η απόφαση για τη δραστική ουσία γιατί εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των ασφαλισμένων. Να καταργηθεί ο φόρος ειδικής κατανάλωσης στο πετρέλαιο και να δοθεί φθηνό πετρέλαιο στο λαό που κινδυνεύει να παγώσει. ΟΧΙ στο νέο κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων που θα τα στραγγίσουν για ακόμη μία φορά.

Στην Αθήνα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΝΑΤ και ΤΑΕ καλούν σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και θ' ακολουθήσει πορεία.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 το πρωί στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην οδό Αριστοτέλους.

Στην Κρήτη, θα πραγματοποιηθεί παγκρήτια συγκέντρωση σήμερα Τρίτη, στο Ρέθυμνο.

Στη Λάρισα, στις 10 π.μ. στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο.

Στο Βόλο, στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι «η κατάργηση των εναπομεινάντων δώρων, οι παραπέρα μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές, από 5% έως 20%, η κατάργηση του ΕΚΑΣ σε ηλικίες κάτω από 65 χρόνων, οι αυξήσεις στη φορολογία εισοδήματος, οι αλλαγές στον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, με νέες αυξήσεις σε νοσήλια, φάρμακα, γιατρούς, σε συνδυασμό με τα χαράτσια, τις αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και στο πετρέλαιο θέρμανσης, μας τσακίζουν. Μαζί τσακίζουν τους εργαζόμενους τις νέες γενιές, με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τα απάνθρωπα ωράρια εργασίας τούς οδηγούν στη μισθωτή σκλαβιά».

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση υπογραμμίζουν: «Απάντηση μπορεί μόνο να δοθεί μέσα από ένα ρωμαλέο οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα που καθημερινά θα μαζικοποιείται παντού, θα αναδεικνύει τους υπεύθυνους, τις αιτίες της κρίσης, την ΕΕ, τους μονοπωλιακούς ομίλους, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που το υπηρετούν...»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ