Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ
Χρέος μας η αντίσταση στην αντιαγροτική πολιτική

Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αγροτών Λέσβου, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τον τρόπο και το χρόνο αντίδρασης των αγροτών του νησιού στα νέα αντιαγροτικά μέτρα

«Χρέος του κάθε αγρότη του τόπου μας είναι το αντιπάλεμα της βαθιάς αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ», τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΣΕΑ γροτών Λέσβου, Στ. Σκοπελίτης, με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με τον τρόπο καταβολής της επιδότησης στους ελαιοπαραγωγούς και στους κτηνοτρόφους.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε: «Εγκαιρα είχαμε ως Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα τονίσει και αναλύσει ότι η ΕΕ με τις αποφάσεις που παίρνει έχει βάλει σαν στόχο της να πλήξει παραπέρα το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών. Είτε αυτός είναι ελαιοπαραγωγός, είτε κτηνοτρόφος κλπ. Μία απ' αυτές τις αποφάσεις είναι κι αυτή που αφορά τον τρόπο καταβολής της επιδότησης και η αποδέσμευσή της από την παραγωγή. Η αποδέσμευση αυτή είτε είναι ολική είτε αναφέρεται στο 60% θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο σήμερα και κύρια στο αύριο βασικών καλλιεργειών όπως είναι η ελαιοκαλλιέργεια, αλλά και άλλων, εξίσου σημαντικών αγροτικών ενασχολήσεων, όπως είναι η κτηνοτροφία. Και αυτό γιατί και σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές τιμές που πουλά τα προϊόντα του, ο παραγωγός όχι μόνο θα αποθαρρυνθεί στο να ασχοληθεί με τη βελτίωση και την αύξηση της παραγωγής του, αλλά και θα απομακρυνθεί από το χωράφι του με τις ανάλογες αρνητικές επιπτώσεις».

Συνεχίζοντας τη δήλωσή του ο Στ. Σκοπελίτης τόνισε τις ευθύνες που φέρουν γι' αυτήν την κατάσταση «τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συμφώνησαν με την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ και εκείνη της ΚΟΑ των Μεσογειακών προϊόντων. Τεράστια όμως ευθύνη φέρουν και η ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων, δηλαδή των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ που ανήκουν σ' αυτά τα κόμματα. Οσον αφορά στο θέμα της καταβολής της επιδότησης στους ελαιοπαραγωγούς που δεν την πήραν ακόμα, εκείνο που έχω να τονίσω είναι ότι ο εμπαιγμός δεν έχει όρια. Κι αυτό πρέπει επιτέλους να το αντιληφθούν οι αγρότες μας».

Καταλήγοντας, ο Στ. Σκοπελίτης ανακοίνωσε ότι για όλα τα παραπάνω προβλήματα άμεσα θα συγκληθεί συνεδρίαση της ΣΕΑ «για να πάρει αποφάσεις και να καθορίσει τον τρόπο και το χρόνο αντίδρασής μας. Τέλος, εκείνο που έχω να τονίσω για μια ακόμα φορά είναι ότι αποτελεί χρέος κάθε αγρότη του τόπου μας το αντιπάλεμα αυτής της βαθιάς αντιαγροτικής πολιτικής που συρρικνώνει το εισόδημά του και τον διώχνει από το χωράφι και την εκμετάλλευσή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ