Πέμπτη 27 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Μέρα χάραξης νέων αγώνων

Τα μηνύματα για ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς έρχονται από όλη τη χώρα. Κλιμάκιο του ΠΑΜΕ περιόδευσε χτες στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιων Εργων 

Από την περιοδεία του κλιμακίου του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλιάς του Εργαστηρίου
Από την περιοδεία του κλιμακίου του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλιάς του Εργαστηρίου
Ακόμη περισσότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις και συντονιστικά αγώνα, προχωρούν σε πρωτοβουλίες για τον ταξικό γιορτασμό της φετινής Πρωτομαγιάς. Το ταξικό προσκλητήριο του ΠΑΜΕ κερδίζει συνεχώς έδαφος, προκειμένου να δοθεί μια μαζική και μαχητική απάντηση στην επίθεση που δέχονται σήμερα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων όλης της χώρας, από το μέτωπο κυβέρνησης - εργοδοτών και Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα, θα γίνει την Κυριακή 7 Μάη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 10 το πρωί. Για την καλύτερη προετοιμασία της συγκέντρωσης, συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ «οργώνουν» τους χώρους δουλιάς, μιλάνε με τους εργαζόμενους και με τη διακήρυξη του ΠΑΜΕ στο χέρι ενημερώνουν για το διεκδικητικό πλαίσιο και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν.

Κεντρικό Εργαστήριο Δημοσίων Εργων

Με την καθημερινή συρρίκνωση του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιων Εργων (ΚΕΔΕ) του ΥΠΕΧΩΔΕ από την κυβέρνηση, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, βρέθηκαν αντιμέτωποι χτες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια περιοδείας τους εκεί, στα πλαίσια των εξορμήσεων που συνεχίζονται σε δεκάδες χώρους δουλιάς για τον ταξικό γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς στις 7 Μάη.


Ο Δ. Αγκαβανάκης μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ και οι συνδικαλιστές Γ. Κιάμος και Θ. Πατουλιάς, περιόδευσαν στα σεισμόπληκτα κτίρια του ΚΕΔΕ που έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέα, με αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό οι υπηρεσίες να στεγάζονται σε κοντέινερ, χωρίς να έχει δρομολογηθεί ακόμα κάποια λύση. Οι συνδικαλιστές συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο, αλλά και γενικότερα και τους κάλεσαν να πάρουν μέρος στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Το ΚΕΔΕ με πάνω από 50 χρόνια ιστορία είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια εργαστήριο ελέγχου ποιότητας των υλικών των δημόσιων έργων, αλλά και ιδιωτικών, με σύγχρονο εξοπλισμό και έμπειρο προσωπικό. Η κυβέρνηση όμως, απέναντι στα συμφέροντα διάφορων ιδιωτικών εργαστηρίων που έχουν ανοίξει τον τελευταίο καιρό, οδηγεί το ΚΕΔΕ σε κλείσιμο. Τα υλικά πολλών από τα μεγάλα δημόσια έργα που η κυβέρνηση διαφημίζει στέλνονται για έλεγχο σε ιδιωτικά εργαστήρια, ενώ το προσωπικό έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια από 300 σε 150 εργαζόμενους.

Ο Δ. Αγκαβανάκης, μιλώντας στους εργαζόμενους για το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς επισήμανε ότι «κάποιοι θέλουν επετειακό γιορτασμό. Για τους εργαζόμενους όμως είναι σημαντική μέρα γιατί τιμούν τους αγώνες που έδωσαν οι συνάδελφοί τους και δίνει όραμα για νέους αγώνες και κατακτήσεις».

Αναφερόμενος στο φετινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς σημείωσε, ότι αποχτάει μεγαλύτερη σημασία, καθώς η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο αμφισβητούν όσα έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα. «Αμφισβητούν τα εργασιακά μας δικαιώματα καταργώντας το 8ωρο, επιβάλλοντας ευέλικτες μορφές απασχόλησης και συνολική διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Αμφισβητούν την κοινωνική ασφάλιση, που είναι δικαίωμα και απαίτηση όλων των εργαζομένων. Μας καλούν να πάμε σε έναν προαποφασισμένο διάλογο, για να συζητήσουμε πόσα θα χάσουμε», τόνισε.

«Οι πλειοψηφίες του σημερινού συνδικαλιστικού κινήματος έχουν μεγάλες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση με τις λογικές και τις επιλογές στήριξης της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΟΝΕ. Γι' αυτό είναι ανάγκη να χτίσουμε ένα νέο συνδικαλιστικό κίνημα με ταξικό προσανατολισμό», κατέληξε ο συνδικαλιστής.

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου

Τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) που δέχονται και εκείνοι όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής στο «πετσί» τους, καλεί το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Περιστερίου να πάρουν μέρος στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 7 Μάη στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην προσυγκέντρωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ στις 9 π.μ. στην πλατεία Βάθης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τη Δευτέρα στον «Ακάδημο» (2005-03-31 00:00:00.0)
Απεργούμε και διαδηλώνουμε (2004-04-24 00:00:00.0)
Στο λιμάνι την Πρωτομαγιά (2001-04-11 00:00:00.0)
Για την εργατική Πρωτομαγιά (1999-04-29 00:00:00.0)
Ταξικός γιορτασμός στο Σύνταγμα (1998-04-28 00:00:00.0)
Αγωνιστικό προσκλητήριο (1998-04-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ