Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΟΧΙ στη μαρίνα μετά από πίεση των κατοίκων

Στιγμιότυπο από κινητοποίηση των κατοίκων τον περασμένο Ιούνη, κατά της κατασκευής μαρίνας στην περιοχή
Στιγμιότυπο από κινητοποίηση των κατοίκων τον περασμένο Ιούνη, κατά της κατασκευής μαρίνας στην περιοχή
Οι αγώνες των κατοίκων ενάντια στη δημιουργία τεχνητής μαρίνας σκαφών αναψυχής στη Ν. Μάκρη, εξαιτίας των βαρύτατων επιπτώσεων για το περιβάλλον, έφεραν αποτέλεσμα. Σε προχτεσινή συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, αποφάσισε τελικά να μη γίνει το έργο. Σημειώνεται ότι με αυτή την απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο ανακάλεσε προηγούμενη, με την οποία είχε ταχθεί υπέρ της κατασκευής του έργου.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε μετά από αίτημα 10 δημοτικών συμβούλων, και ανέστειλε την απόφαση που είχε πάρει στις 5.2.2004, με την οποία ζητούσε την κατασκευή τεχνητής μαρίνας στη Ν. Μάκρη. Υπογραμμίζεται ότι, η σχετική απόφαση του τότε υφυπουργού Ανάπτυξης (16.2.2004) κάνει λόγο όχι μόνο για δημιουργία μαρίνας σκαφών αναψυχής, αλλά και τεχνητής νησίδας για εμπορικές χρήσεις, σε απόσταση 120 μέτρων από την ακτή, και έκτασης μεγαλύτερης από το κέντρο της πόλης.

Η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα των συνεχών κινητοποιήσεων των κατοίκων της Ν. Μάκρης, με πιο σημαντική αυτή της 19 Ιούνη. Επιπλέον, οι κάτοικοι έχουν καταθέσει και δυο προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ηδη, η Επιτροπή - το διάστημα του καλοκαιριού - είχε συγκεντρώσει πάνω από 4,5 χιλιάδες υπογραφές που ζητούσαν την ανάκληση της απόφασης, από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και την ανάκληση της απόφασης που έχει δημοσιευτεί ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με την οποία προβλεπόταν η χωροθέτηση. Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ είχε φέρει το θέμα στη Βουλή, με δύο σχετικές Ερωτήσεις (με πιο πρόσφατη αυτή του περασμένου Μάη).

Πρόκειται για μια πρώτη νίκη των κατοίκων της Ν. Μάκρης, οι οποίοι πλέον μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αν. Αττικής (το οποίο έχει ήδη πάρει απόφαση κατά της χωροθέτησης), ζητούν από την κυβέρνηση την κατάργηση της υπουργικής απόφασης για την πράξη της χωροθέτησης.

Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο Π. Κατσής, από την πλευρά της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, «η απόφαση αυτή του ΔΣ της Ν. Μάκρης, είναι μια πρώτη επιτυχία των κατοίκων της περιοχής που στην κυριολεξία απομόνωσαν και ανάγκασαν τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο Ιορδάνη Λοΐζο να πάρουν πίσω την προηγούμενη απόφασή τους, η οποία είχε επιβληθεί στο ΔΣ από οικονομικά και άλλα συμφέροντα, και δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των κατοίκων της Ν Μάκρης. Οι κάτοικοι της περιοχής μας δε θα πρέπει να επαναπαυτούν, και θα πρέπει να είναι σε συνεχή αγωνιστική ετοιμότητα, εμπνεόμενοι από την πείρα που απέκτησαν όλο αυτό το διάστημα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οχι» στις αποθήκες χημικών (2008-05-22 00:00:00.0)
Στο ΣτΕ η υπόθεση της μαρίνας (2007-01-09 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις για την κατασκευή μαρίνας (2004-05-08 00:00:00.0)
Αγώνας για να σωθεί η παραλία (1999-01-27 00:00:00.0)
Παραλία: Ωρα μηδέν! (1999-01-15 00:00:00.0)
Κλείνουν στις 5 Ιούνη (1996-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ