Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιστικό μέτωπο για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Παναιγαιακή σύσκεψη μαζικών φορέων την ερχόμενη Κυριακή στη Χίο, με στόχο τον αγωνιστικό συντονισμό. Οι νησιώτες διεκδικούν φτηνές, ασφαλείς, γρήγορες και απρόσκοπτες συγκοινωνίες

Eurokinissi

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη συγκρότηση αγωνιστικού μετώπου, που θα διεκδικήσει φτηνές, ασφαλείς, γρήγορες και απρόσκοπτες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για όλους τους νησιώτες και θα έρθει σε ρήξη με τα συμφέροντα των ακτοπλόων εφοπλιστών, οι οποίοι, με τις πλάτες και της κυβέρνησης της ΝΔ, έχουν μετατρέψει το κοινωνικό αγαθό της ακτοπλοΐας σε εμπόρευμα, σε βάρος βέβαια των κατοίκων όλων των νησιών της χώρας. Ετσι, την επόμενη Κυριακή 12 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χίου, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα θα πραγματοποιηθεί η παναιγαιακή σύσκεψη ως πρώτο βήμα για τον αγωνιστικό συντονισμό.

Ηδη έχουν δηλώσει συμμετοχή εκπρόσωποι από όλα τα νησιά του Αιγαίου. Εκπρόσωποι όλων των Εργατικών Κέντρων του Αιγαίου, εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών, της ΕΛΜΕ, εκπρόσωποι Συλλόγων Δασκάλων, Γυναικών, των Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, των συλλόγων και των Ομοσπονδιών εμπόρων, των συνταξιούχων ΝΑΤ Αθήνας, πολυτέκνων, ΑμΕΑ, των νομαρχιακών τμημάτων της ΑΔΕΔΥ Αιγαίου κ.ά.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι μαζικών φορέων από τα νησιά του Ιονίου.

Οι κάτοικοι των νησιών, βιώνοντας καθημερινά τις επιπτώσεις από την εφαρμογή του Κανονισμού 3577/92 της ΕΕ για την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και την εφαρμογή του Νόμου 2932/2001 που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, ήδη προσανατολίζονται στη διοργάνωση εβδομάδας κινητοποιήσεων με διάφορες μορφές σε κάθε νησί. Μάλιστα τώρα που η κίνηση των τουριστών άρχισε να μειώνεται, οι νησιώτες ήδη βλέπουν τα δρομολόγια των πλοίων να μειώνονται δραστικά και τη ζωή τους να αποκόβεται από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επιπλέον στη σύσκεψη της ερχόμενης Κυριακής αναμένεται να διεκδικήσουν τη θεσμοθέτηση των κατακτήσεων των ΑμΕΑ, των πολυτέκνων και των συνταξιούχων του ΝΑΤ, ώστε οι παροχές που έχουν κερδίσει στα εισιτήρια να γίνουν νόμος και όχι να εξαρτώνται από τις εμπορικές παροχές της κάθε ναυτιλιακής εταιρίας, οι οποίες δε δίστασαν να κόψουν την έκπτωση από τους φοιτητές την καλοκαιρινή περίοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ