Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο μάνατζερ

Ο Σπύρος Αποστολόπουλος ήταν διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων, «εκλεκτός» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Πριν από λίγες μέρες είχαν διοχετευτεί πληροφορίες ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον προόριζε για διοικητή του νοσοκομείου Βόλου. Οι αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στη Μαγνησία φαίνεται ότι δεν επέτρεψαν την τοποθέτησή του εκεί, όμως, όχι μόνο «δεν πήγε χαμένος», αλλά πήρε πιο σημαντικό πόστο, τοποθετούμενος υποδιοικητής στο νοσοκομείο Χαϊδαρίου.

Ποιος είναι ο Σπ. Αποστολόπουλος; Ενας «πετυχημένος μάνατζερ», ο οποίος θεωρεί - και δεν το κρύβει - τα νοσοκομεία «μαγαζιά» και τους ασθενείς «πελάτες». Είναι, δε, αυτός που, κάνοντας τη θεωρία πράξη, επέβαλε «αιματηρές οικονομίες» και «χοντρές περικοπές» και κατάφερε να ισοσκελίσει τα έξοδα με τα έσοδα στο νοσοκομείο Τρικάλων, το οποίο, έκτοτε, άρχισε να έχει και κέρδη!

Το οικονομικό «νοικοκύρεμα», όμως, δε βελτίωσε τις παρεχόμενες υπηρεσίες του νοσοκομείου, καθώς, λόγω της πολιτικής λιτότητας για τη δημόσια υγεία που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, εξακολουθεί να έχει μεγάλες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικό, κλινικών και τμημάτων και να υπολείπεται σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Παραμένει, δε, το κτιριακό πρόβλημα, αφού το νέο κτίριο καθυστερεί να ετοιμαστεί για να λειτουργήσει.

Η επιμονή του Νικ. Κακλαμάνη, να αξιοποιήσει τον κ. Αποστολόπουλο, δείχνει ότι υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη, τα οποία περισσότερο νοιάζονται πώς θα διασφαλίσουν την αποτελεσματική συνέχιση της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ - ιδιαιτέρως στους ευαίσθητους τομείς της Υγείας και της Παιδείας - παρά πώς θα εξασφαλίσουν περισσότερες δημόσιες θέσεις για τα «παιδιά του κόμματος».

Δείχνει, επίσης, ότι ο ντόρος για τη «γαλάζια επέλαση» στον κρατικό μηχανισμό είναι αποπροσανατολιστικός. Διότι, ναι μεν η κυβέρνηση θέλει να βολέψει «τα δικά της παιδιά» στη θέση των «πρασίνων», αλλά το βασικό κριτήριό της για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού είναι, αν ο υποψήφιος πιστεύει στα «φιλελεύθερα» ιδεώδη κι είναι πρόθυμος και ικανός να διαχειριστεί τη «φιλελεύθερη» πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Διασωληνωμένο εκτός ΜΕΘ» παραμένει το Γενικό Νοσοκομείο (2021-12-15 00:00:00.0)
Διαπλοκές του ιδιωτικού τομέα Υγείας και των... κοινωφελών Ιδρυμάτων (2003-01-10 00:00:00.0)
Μια αναγκαία διόρθωση (2000-09-15 00:00:00.0)
"Ρέστα" ζητά ο Κ. Γείτονας (1997-06-20 00:00:00.0)
Αναπάντητα τα ερωτήματα (1997-01-28 00:00:00.0)
Απουσία με πολλά ερωτηματικά (1997-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ