Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τον απέλυσαν γιατί τραυματίστηκε στη δουλιά!

Θύμα συμβασιούχος δασοπυροσβέστης στη Λαμία

Την απόλυση συμβασιούχου πυροσβέστη, που είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς, καταγγέλλει, με χτεσινή της ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Διάσωσης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο συμβασιούχος πυροσβέστης Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος υπηρετούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Λαμίας. Στις 12 του Ιούλη, έπαθε κάταγμα κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς. Μετά από αυτό, του χορηγήθηκε νόμιμη αναρρωτική άδεια άνω των 15 ημερών. Ομως, η υπηρεσία διέκοψε τη σύμβαση, «διότι είναι σε αναρρωτική άδεια πέραν των 15 ημερών και συγκεκριμένα από 12-7-2004 μέχρι και 26-9-2004, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην ΠΥ Λαμίας για την υλοποίηση και εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού που προβλέπεται για την αντιπυρική περίοδο 2004». Γι' αυτό η ΠΥ Λαμίας έλυσε «αζημίως», όπως αναφέρει, τη σύμβαση.

Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία εκφράζει την απορία της, «εάν η υπηρεσία είχε τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες της με το ήδη υπάρχον προσωπικό 24 ατόμων για ένα μήνα ή αν μπορούσε να απασχολεί τον ήδη απολυμένο συνάδελφο προσωρινά μέχρι να αποκατασταθεί η υγεία του σε βοηθητική θέση, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα συνήθη πρακτική». Προσθέτει δε ότι ο Κ. Παπαδόπουλος είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας με επτά παιδιά.

Ως αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας, απώλεσε το δικαίωμα να συμμετάσχει και για το μέλλον στις επόμενες προκηρύξεις πρόσληψης εποχικού προσωπικού, αφού ο νόμος προβλέπει τη δυνατότητα επαναπρόσληψης μέχρι πέντε χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ