Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΒΕΚΚΑ
Εχουν ανάγκη την εργατική αλληλεγγύη

Να εκφράσει την ταξική της αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στην αλλαντοβιομηχανία ΒΕΚΚΑ στην Κόρινθο, καλεί την εργατική τάξη και το σύνολο της κορινθιακής κοινωνίας η Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ και παράλληλα καλεί τους αντιπροσώπους στη Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Κορινθίας (ΕΚΚ), που θα γίνει σήμερα Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη, να απαιτήσουν να παρθεί απόφαση για άμεση παγκορινθιακή απεργιακή κινητοποίηση.

Είχε προηγηθεί επιστολή του Τάκη Αλωνιστιώτη, μέλους της Γραμματείας Κορινθίας του ΠΑΜΕ και μέλους της διοίκησης του ΕΚΚ, για έκτακτη σύγκληση της διοίκησης του ΕΚΚ, με θέμα την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης ως έκφραση στήριξης και αλληλεγγύης του αγώνα των εργατών στη ΒΕΚΚΑ, για το δικαίωμα στην εργασία ενάντια στην ανεργία, για την υπεράσπιση των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι εργάτες στη ΒΕΚΚΑ, από την πλευρά τους, συνεχίζουν πεισματικά την επίσχεση εργασίας, στην οποία βρίσκονται από τα μισά του περασμένου Αυγούστου και διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες περίπου.

Στο πλευρό της εργοδοσίας, στέκεται μέχρι τώρα η πλειοψηφία της διοίκησης (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) του Εργατικού Κέντρου. Ο πρόεδρος Νίκος Πετρόπουλος και το μέλος της διοίκησης του ΕΚΚ Γιάννης Κωνσταντέλλος (ΠΑΣΚΕ) καλούν τους εργάτες να σταματήσουν την περιφρούρηση του αγώνα μπροστά στις πύλες του εργοστασίου. Μάλιστα, ο τελευταίος προειδοποίησε τους εργάτες να συμμορφωθούν σε τυχόν εισαγγελική εντολή και να ανοίξουν το εργοστάσιο, γιατί παράλληλα με τα δικαιώματα των εργατών υπάρχουν και τα δικαιώματα της εργοδοσίας! Οι εργάτες αποδοκίμασαν έντονα τους Ν. Πετρόπουλο και Γ. Κωνσταντέλλο για τη στάση τους αυτή. Το σκηνικό της ντροπής, στο οποίο έστησαν τους εαυτούς τους τα προαναφερόμενα στελέχη του ΕΚΚ, ολοκληρώθηκε όταν αξιωματικός της αστυνομίας που συναντήθηκε με την εργοδοσία ενημέρωσε τους εργάτες ότι το θέμα τους «βρίσκεται σε καλό δρόμο» και ότι «μέχρι την Παρασκευή θα έχει λυθεί!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ