Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Την Παρασκευή στην Ακρόπολη

Η εκδήλωση υποδοχής στην Αθήνα. Κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους και στα συνδικάτα να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και στον αγώνα του απευθύνει το ΠΑΜΕ

Να πάρουν μέρος στην εκδήλωση υποδοχής των ποδηλατών και στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Αθήνας η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Η εκδήλωση υποδοχής θα γίνει κάτω από την Ακρόπολη, στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στις 6 το απόγευμα.

Η εκδήλωση της Αθήνας, την Παρασκευή, είναι ένας σταθμός στον Ποδηλατικό Γύρο Ειρήνης («Peace Cycle 2004), στον οποίο συμμετέχουν 30 ποδηλάτες από 10 χώρες, με σκοπό την υποστήριξη και αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και την καταδίκη του Ισραήλ και των Αμερικανών ιμπεριαλιστών που αρνούνται την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους ελεύθερου με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ και την ειρήνη - ασφάλεια στην περιοχή.

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Λονδίνο και διαμέσου Γαλλίας, Ελβετίας, Ιταλίας βρίσκονται στην Ελλάδα. Πρώτος σταθμός τους στη χώρα μας ήταν η Ηγουμενίτσα, ακολούθησαν Αρτα και Μεσολόγγι, ενώ αύριο και μεθαύριο θα περάσουν από Ιτέα και Θήβα, όπου γίνονται διάφορες εκδηλώσεις υποδοχής.

Χτες στο Μεσολόγγι

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στους ποδηλάτες του Ποδηλατικού Γύρου Ειρήνης στην πόλη της «Ελευθερίας», το Μεσολόγγι, με μία εκδήλωση αλληλεγγύης στο παλαιστινιακό λαό στην κεντρική πλατεία, όπου εκ μέρους του ΠΑΜΕ μίλησε ο Θ. Μαργαρίτης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος του Δήμου Μεσολογγίου.

Εκ μέρους των Παλαιστινίων μίλησε ο Μουχάμετ Ικνάιντι από τη Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών, ο οποίος σε σχέση με το χαρακτήρα και τη σημασία που έχει για τον παλαιστινιακό λαό η δραστηριότητα του Ποδηλατικού Γύρου σημείωσε «Είναι μία πολύ καλή κίνηση που χαρακτηρίζεται από τη θέληση των λαών, γιατί συμμετέχουν σε αυτήν άνθρωποι από πολλές χώρες όπως την Αμερική, την Αγγλία, την Αυστραλία. Αυτό δείχνει ότι οι λαοί δε συμφωνούν με τις πολιτικές των κυβερνήσεών τους.

Δίνει κουράγιο στον παλαιστινιακό λαό, ειδικά τώρα που τις τελευταίες μέρες περνάει πολύ δύσκολες στιγμές και έχει ανάγκη να νιώθει πως έχει φίλους δίπλα του, για να συνεχίσει τον αγώνα για ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, και επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους. Ο παλαιστινιακός λαός, με την αλληλεγγύη των φίλων του, θα συνεχίσει τον αγώνα με κάθε τρόπο έως την απελευθέρωσή του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή - καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο έγκλημα (2023-11-29 00:00:00.0)
«Κάτω τα χέρια από τον παλαιστινιακό λαό, καμιά εμπλοκή στη νέα σφαγή!» (2023-10-16 00:00:00.0)
Σήμερα η εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης (2018-11-29 00:00:00.0)
Μην χαθείς ήρεμος τη νύχτα. Θύμωσε, οργίσου με το χαμό (2009-01-16 00:00:00.0)
Εφτασε στην Ελλάδα (2004-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ