Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μονόδρομος η ταξική συσπείρωση

«Οι εξελίξεις στον Ομιλο Κλωστήρια Ναούσης με τη σημερινή αναγγελία για το κλείσιμο του εργοστασίου "ΤΡΙΚΟΛΑΝ", δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν και ασκούνται και σήμερα στη χώρα στα πλαίσια της υποταγής στις Συνθήκες Μάαστριχτ, της απελευθέρωσης κεφαλαίων και αγορών. Σ' αυτά τα πλαίσια η μεγαλοεργοδοσία πραγματοποιεί τις αναδιαρθρώσεις στον Ομιλο, στη βάση της μεγιστοποίησης των κερδών, χωρίς να λογαριάσουν τις ανθρωποθυσίες». Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ).

«Οι εργάτες και οι εργάτριες ένα μόνο δρόμο έχουν», ξεκαθαρίζει η ΟΕΚΙΔΕ: «Την ανυπακοή και την αντίσταση στα σχέδια της εργοδοσίας και της πολιτικής των δυνάμεων που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο μονόδρομος των εργατών είναι ταξική συσπείρωση και αγώνας για να μην περάσουν αυτά τα σχέδια στην προοπτική της ανατροπής αυτής της πολιτικής. Σ' αυτή την πορεία η ΟΕΚΙΔΕ θα είναι μπροστάρης στον αγώνα των εργατών του Ομίλου "Κλωστήρια Ναούσης"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ