Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Επίσχεση στη «ΔΑΡΙΓΚ»

Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν, από την Τρίτη 14 Σεπτέμβρη, οι εργαζόμενοι της συρματουργίας «ΔΑΡΙΓΚ», στη Χαλκίδα, αφού ακόμα δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα του μηνός Αυγούστου, ενώ ο εργοδότης Κουταλίδης εξακολουθεί τον εμπαιγμό και την κοροϊδία, παραπέμποντας για πληρωμή των μισθών, σε μια άγνωστη εταιρία που έχει έδρα τις ...Παρθένους Νήσους!

Την ίδια ώρα, λόγω των χρεών 20 εκατομμυρίων ευρώ σε διάφορες τράπεζες (Εθνική, Αλφα Πίστεως κ.ά.), αυτές αρνούνται να δώσουν εγγυητικές επιστολές, με αποτέλεσμα να μην αγοράζονται πρώτες ύλες από το εξωτερικό και το εργοστάσιο να υπολειτουργεί, ενώ, από προχτές, είναι «εξαφανισμένος» και ο διευθυντής του εργοστασίου.

Στους 180 εναπομείναντες εργαζόμενους (από 310) επικρατεί κλίμα ανησυχίας και ανασφάλειας, για το τι θα ακολουθήσει. Εργαζόμενοι, οι περισσότεροι, από νεαρή ηλικία, που «έφαγαν το σίδερο με τη χούφτα», που αγωνίστηκαν για να φτάσουν έως εδώ, ασπρομάλληδες, τώρα, οικογενειάρχες με παιδιά, σκέφτονται ότι μπορεί ν' αργήσουν να δουν σύνταξη, γιατί «πού θα βρούμε δουλιά στο νομό της ανεργίας; Ποιος θα μας πάρει σ' αυτήν την ηλικία;», αναρωτιούνται.

Εργοδοσία και κυβερνήσεις (η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ και η σημερινή της ΝΔ) από κοινού αναζητούν τρόπους να απαλλαγεί ο Κουταλίδης από το εργοστάσιο και τους εργαζόμενους, για να μπορέσει στη συνέχεια να προχωρήσει τα σχέδιά του, για αξιοποίηση του τεράστιου οικοπέδου των 55 στρεμμάτων στο κέντρο της Χαλκίδας, για ανέγερση πολυτελών κατοικιών, εμπορικών κέντρων και άλλων δραστηριοτήτων, που θα του αποφέρουν τεράστια κέρδη.

Ολες αυτές οι αρνητικές εξελίξεις, που τρέχουν μπροστά τους, συζητήθηκαν στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, καταλήγοντας, ομόφωνα, σε επίσχεση εργασίας. Απαίτηση όλων είναι η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και η διασφάλιση της εργασίας τους. Γι' αυτό είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν. Αυτονόητο και αυθόρμητο το ερώτημά τους: «Η κυβέρνηση, το κράτος τι κάνουν;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ