Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΟΦΤΕΞ»
Στο κυνήγι του κέρδους ... απολύει

Αλλοι 50 προστίθενται στους ήδη 800 απολυμένους

Μια ολόκληρη βάρδια παραγωγής στο εργοστάσιο του Μεγάλου Πεύκου καταργεί η διοίκηση της «ΣΟΦΤΕΞ» απολύοντας 35 εργαζόμενους μαζί με 15 ακόμα υπαλλήλους, ενώ μεταφέρει πολλούς ακόμα στα κεντρικά γραφεία της ιδιοκτήτριας πολυεθνικής «BOLTON ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ», αλλάζοντας τις εργασιακές τους σχέσεις. Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε η διοίκηση της «ΣΟΦΤΕΞ» στο σωματείο χτες το πρωί, μία ακριβώς μέρα μετά από την κινητοποίηση των πρόσφατα απολυμένων της επιχείρησης έξω από το υπουργείο Οικονομίας όπου διαδήλωναν ζητώντας δουλιά. Απόφαση που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταγωνιστικότητας, που εφαρμόζει η κυβέρνηση, για τους εργαζόμενους επιφυλάσσει μόνο ανεργία.

Η διοίκηση της «ΣΟΦΤΕΞ» με μια ανακοίνωση που παρέδωσε στο σωματείο γνωστοποιεί ότι αποφάσισε να περιορίσει τις δραστηριότητες στο βιομηχανικό κλάδο και να αναθέσει πωλήσεις και διοικητικές - οικονομικές υπηρεσίες στα κεντρικά γραφεία της ιδιοκτήτριας πολυεθνικής «BOLTON ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ». Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση συνολικά 50 εργαζομένων και υπαλλήλων, απολύσεις τις οποίες εμφανίζει ως «οικειοθελείς αποχωρήσεις». Την ίδια στιγμή όσους υπαλλήλους μεταφέρει στα κεντρικά γραφεία της πολυεθνικής θα τους απολύσει και θα τους επαναπροσλάβει κάτω από χειρότερες εργασιακές σχέσεις από αυτές που είχαν μέχρι σήμερα - ιδιαίτερα στον τομέα της ασφάλισης, καθώς αρκετοί θα φύγουν από το καθεστώς το βαρέων και ανθυγιεινών που είχαν κατακτήσει. Μάλιστα, η εργοδοσία στην ανακοίνωση απειλεί ανοιχτά ότι αν οι εργαζόμενοι δεν προχωρήσουν οικειοθελώς στην απόλυσή τους, θα εφαρμόσει τη νομοθεσία απολύοντας 2% του προσωπικού κάθε μήνα χωρίς κανένα κίνητρο.

Ξεκάθαρη ήταν η απάντηση όμως του σωματείου στην εργοδοσία ότι δε θα δεχτεί καμία απόλυση και θα τους βρει αντιμέτωπους. Ηδη η διοίκηση του σωματείου αποφάσισε τετράωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι και κατά τη διάρκειά της Γενική Συνέλευση ώστε να οργανώσουν αγωνιστική απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ