Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για τους αμπελοκαλλιεργητές

Ερώτηση του Κόμματος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Τα προβλήματα των παραγωγών σταφίδας και κρασοστάφυλων έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και Ελπίδα Παντελάκη, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματός τους.

Σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σάββα Τσιτουρίδη, τονίζονται τα εξής: «Παρά τη συρρίκνωση της σταφιδοκαλλιέργειας στην Πελοπόννησο και τη Ζάκυνθο η τιμή της μαύρης σταφίδας φέτος διαμορφώνεται ακόμα πιο εξευτελιστική. Οι παραγωγοί δέχονται την αδιαλλαξία και τους εκβιασμούς των εμποροβιομηχάνων, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τους αντιαγροτικούς κανονισμούς της ΕΕ, τους υποχρεώνουν να υπογράφουν λευκά συμβόλαια. Παρόμοια είναι η κατάσταση στα κρασοστάφυλα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα απορρόφησης πέρα από τις εξευτελιστικές τιμές που διαμορφώνουν οι εμποροβιομήχανοι. Την ίδια στιγμή πραγματοποιούνται αθρόες εισαγωγές κρασιών από τρίτες χώρες».

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό: «Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να διασφαλίσει τις ελάχιστες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και την ανάγκη επιβίωσης των χιλιάδων αμπελοκαλλιεργητών της Πελοποννήσου και της Ζακύνθου;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ