Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σε εκκρεμότητα η υπόθεση της ΔΕΗ Λαυρίου

Στην Εισαγγελία Εφετών διαβιβάστηκε ο φάκελος σχετικά με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί στην προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΗ για την ανάθεση - μέσω διαγωνισμού - στη ΜΕΤΚΑ ΑΕ της κατασκευής νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της Επιχείρησης στο Λαύριο. Η διαβίβαση του φακέλου έγινε επειδή μέλος της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΗ είναι νομικός.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού έγινε από τη ΔΕΗ το Φλεβάρη του 2003. Το Νοέμβρη του 2003 το ΔΣ της ΔΕΗ κατακύρωσε την κατασκευή της μονάδας στη ΜΕΤΚΑ, η οποία έναντι περίπου 194 εκατ. ευρώ ανέλαβε την υποχρέωση να κατασκευάσει μονάδα συνδυασμένου κύκλου ισχύος 385 MW με καύσιμο φυσικό αέριο εντός 26 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Τον περασμένο Δεκέμβρη η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη στο τότε ΔΣ της ΔΕΗ, με την κατηγορία της απιστίας (πλημμέλημα), ύστερα από προκαταρκτική εξέταση που προκλήθηκε από δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για παράνομη ανάθεση του έργου. Η ΔΕΗ διέψευσε τα δημοσιεύματα και τον περασμένο Γενάρη υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση και το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ χτες, η ΜΕΤΚΑ ΑΕ ανακοίνωσε ότι από κοινού με την εταιρία «Αλστομ Πάουερ Σουίντεν» υπέγραψε σύμβαση με τη ΔΕΗ για έργο ύψους 130 εκατ. ευρώ, μετά από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό. Οι δυο εταιρίες αναλαμβάνουν την αναβάθμιση των ηλεκτροστατικών φίλτρων και την προσθήκη νέων στις μονάδες Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και ΙV του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ. Η εταιρία επισημαίνει ότι ο ίδιος όμιλος εκτελεί ένα ακόμη ανάλογο έργο για λογαριασμό της ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ